Welcome to Larisa Iordache Online, dedicated to the talented Romanian Artistic Gymnast Larisa. In her first year as a senior, Larisa won the Gold Medal with the Team and also on Floor and the Silver Medal on Beam at the 2012 European Championship! Check around this website to learn more about Larisa!

JO 2012 - Larisa pe 9 la individual compus

FOTO: GSPCampioană olimpică a devenit americanca Gabrielle Douglas, în timp ce Larisa Iordache s-a clasat a 9-a.


Încă o după-amiază de gimnastică feminină la North Greenwich Arena, aceeaşi atmosferă de show. Organizatorii au propus, cu jumătate de oră înainte de începerea concursului, o secvenţă de balet din "Lacul lebedelor" de Ceaikovski, cu Baletul Regal. Lirismul a durat puţin, ovaţiile şi aplauzele au încins imediat aerul.


Întrecerea feminină la individual, gimnaste care fac toate cele patru aparate, parcă din ce în ce mai puţine sînt cele care se încumetă, de aceea, între cele 24 calificate, apar şi ţări fără trecut în acest sport. Canada. Venezuela. Guatemala. Ochii puşi pe favorite din prima clipă: americancele, rusoaicele, cele două românce, chinezoaicele. E greu să se strecoare cineva în acest pact Big 6, dar să vedem.


Două grupe rivale
Sandra şi Larisa au fost repartizate împreună, în aceeaşi grupă cu Huang (Chn), Teramoto (Jap), Seitz (Ger) şi Lopez (Ven). Alte nume grele s-au înghesuit în seria alăturată: americancele Douglas şi Raisman, rusoaicele Komova şi Mustafina, chinezoaica Deng, italianca Ferrari.


Româncele încep la paralele, aceeaşi tragere la sorţi ca la echipe şi, din nou, parcă e mai bine. Măcar ştiu din start unde se află. Larisa ia 14,233, Sandra 13,900. Locurile 12 şi 16 la finalul rotaţiei, după ce cele două gimnaste din SUA punctaseră imens la sărituri: 15,966 Douglas şi 15,900 Raisman. Rusoaicele se anunţă şi ele drept candidate dure la podium, ambele cu note peste 15,000.


Bîrnă medie
Urmează bîrna. Iordache are o ezitare importantă la primul element acrobatic, înoată în aer deasupra bucăţii de lemn, degetele de la picioare se agaţă aproape disperat, în fiecare clipă pare că va pica, dar rămîne acolo. Şi rămîne şi greşeala. Restul curge normal, însă eroarea se repercutează asupra notei: 14,966. Sandra face o bîrnă în media ei, 14,400. Între timp, Raisman coboară nivelul la paralele, Komova şi Mustafina strălucesc, Douglas la fel. Ultimele trei se detaşează în frunte. Larisa e pe 6, Izbaşa pe 12.


Sandra recuperează, Larisa pierde
Vine însă solul pentru Sandra, care evoluează minunat şi repetă calificativul din finala pe echipe, 15,200. E ca un arc care o împinge brusc în clasament, pînă pe 6. Iordache iese din covor şi din lupta pentru un loc în faţă. Cu 13,833, coboară pînă pe 9 în ierarhia provizorie. Grupa rivală evoluează la bîrnă, unde Mustafina, cu 13,633, şi Raisman, 14,200, se îndepărtează de primul loc. În schimb, Douglas primeşte 15,500, mai mult decît Ponor la echipe, iar Komova 15,441, aproape de standardul de vîrf stabilit marţi de Cătălina. Pare că ele se vor bate pentru aur, sînt despărţite de doar 326 de miimi.


Final fără podium
Româncele încheie concursul la sărituri. Izbaşa atinge prima aparatul şi e răsplătită cu 15,333. După ce coboară de pe podium, ea se îndreaptă spre Octavian Belu şi îi întinde mîna bărbăteşte, apoi au un mic schimb de replici. Iordache sare de 14,933 şi, cu un total de 57,965, va fi pînă la urmă pe 9. Sandra conduce încă. Apoi vin rusoaicele şi americancele, care au sol. O depăşesc, pe rînd, Mustafina şi Raisman, care acumulează acelaşi punctaj.


Arbitrii o menţin pe Douglas peste 15,000 şi la ultimul aparat. Ea adună 62,232 şi doar Komova o poate depăşi. Victoria izbucneşte însă în lacrimi la vederea deciziei oficiale, 5,100, în total 61,973, cu 0,259 puncte sub americancă. Pentru Sandra e locul 5. La fel ca pentru alte românce la precedentele Jocuri Olimpice, Beijing - Steliana Nistor şi Atena - Dana Sofronie. Acesta pare să fie tiparul în care ne-am înţepenit. Se va rupe el?


Repetiţie pentru finale
Sandra Izbaşa a declarat aseară că a dorit să participe la individual pentru a face o repetiţie pentru finalele pe aparate în care e calificată. Duminică ea va lupta pentru medalie la sărituri, marţi la sol, unde e deţinătoarea titlului. "Nu mă gîndesc la podium", a spus ea.


"Tot ce vreau e să fiu sănătoasă şi să-mi fac exerciţiile cum ştiu eu mai bine. Să am zile bune atunci cînd voi avea nevoie. Atunci, rezultatele vor veni", a încheiat Sandra. Cît despre un posibil cadou pentru Mariana Bitang, care azi împlineşte 50 de ani, "acesta va fi după Jocurile Olimpice", a spus gimnasta.


Tie-break pentru bronz
Deşi au avut acelaşi total, 59,566, Alia Mustafina şi Alexandra Raisman au fost departajate, rusoaicei revenindu-i bronzul. În gimnastică nu se mai acordă medalii ex-aequo de ceva vreme, iar criteriul de delimitare în acest caz a fost notele la execuţie. Cele ale Aliei au fost superioare, motiv pentru care ea a fost aşezată în clasament deasupra americancei. Un caz asemănător a fost la Atena, în finala de la sol, cînd Kyle Shewfelt a cucerit aurul în defavoarea lui Marian Drăgulescu, cei doi fiind departajaţi la al optulea criteriu disponibil!


Sursa: GSP


Felicitări pentru Larisa!
A făcut eforturi supra-omenești pentru a fi în această finală și s-a prezentat mai mult decât onorabil. Sa fii în primele 10 sportive complete din lume și mai ales în condițiile pe care le știm, este cu adevărat o performanță!
Chiar dacă a făcut exerciții ușurate la toate aparatele, e important pentru ea că a concurat în această finală iar experiența îi va folosi cu siguranță în viitor în cariera ei de sportivă, sperăm cât mai lungă și încărcată de medalii!


Te iubim, Lari! Și știm că ești o luptătoare și că această experiență te va face și mai puternică! Ai un viitor frumos în față!


Poze puteți găsi pe GSP aici și aici iar partea a doua a concursului a fost înregistrată de dolce-sport.
Posted on Aug 07 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
JO 2012 - Finala de individual compus

FOTO: fangymnastics.comHaideți să le susținem pe Larisa și Sandra astăzi de la ora 18.30 când vor concura în finala olimpică de individual compus.


Concursul va fi transmis așa cum ne-am obișnuit pe TVR1. Puteți urmări online aici.


Lista participantelor:


Viktoria Komova, RUS
Aly Raisman, USA
Gabrielle Douglas, USA
Aliya Mustafina, RUS
Deng Linlin, CHN
Vanessa Ferrari, ITA
Asuka Teramoto, JPN
Larisa Iordache, ROM
Huang Qiushuang, CHN
Sandra Izbasa, ROM
Jessica Lopez, VEN
Elisabeth Seitz, GER
Rebecca Tunney, GBR
Ana Sofia Gomez Porras, GUA
Hannah Whelan, GBR
Dominique Pegg, CAN
Celine van Gerner, NED
Carlotta Ferlito, ITA
Giulia Steingruber, SUI
Emily Little, AUS
Aurelie Malaussena, FRA
Marta Pihan-Kulesza
Rie Tanaka, JPN
Ashleigh Brennan, AUS


Rezerve:
Anne Kuhm, FRA
Erika Fasana, ITA
Posted on Aug 02 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
JO 2012 – Declarații după finala olimpică
Aveți mai jos un sumar al declarațiilor de după finala olimpică pe echipe:


Declarațiile Marianei Bitang în GSP: "Cel mai mare regret este că nu s-a arbitrat cum trebuie! În plus ne-a lipsit mult Larisa Iordache!"


Declarațiile domnului Bellu în GSP: "Nu pot să fiu mulţumit după un astfel de concurs, chiar dacă am luat medalie. Cine a simţit gustul aurului o dată nu mai poate fi mulţumit după ce ia un bronz. Probabil că şi Cătălina, şi Sandra simt acelaşi lucru".


Galerii foto: GSP și Prosport.


Video cu medalierea sportivelor pe dolce-sport.ro


Știrea și declarațiile fetelor și a domnului Bellu la Buletinul Olimpic de pe tvrplus.ro.
Posted on Aug 01 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Felicitări fetelor!

Bronz pentru România! (FOTO: GSP)S-a încheiat întrecerea pe echipe la Londra, România obținând medalia de bronz după un concurs bun, fără ratare.
Medalia de aur a fost câștigată de către SUA iar cea de argint de către Rusia.
Felicitări tuturor!


1. SUA 183.596
2. Rusia 178.530
3. România 176.414Rezultate din finala pe echipe
Posted on Aug 01 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
JO 2012 – Finala pe echipe
Astăzi de la ora 18.30 va începe finala pe echipe. Vă invit să le urmăriți și să le susțineți pe fete. Concursul va fi transmis de către TVR și Dolce Sport iar online îl puteți urmări aici.


Ordinea de intrare în concurs s-a decis încă de ieri seară, Larisa nu va face sol din păcate însă probabil nu se dorește agravarea problemelor de la călcâi.


Paralele – Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache
Bârnă – Diana Bulimar, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol – Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa
Sărituri – Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa


Lista completă cu ordinea de intrare în concurs o găsiți aici.
Posted on Jul 31 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
JO 2012 – România în calificări VIDEOPuteți citi un articol emoționant despre concursul din calificări și câteva declarații ale Sandrei pe adevarul.ro.


Interviu cu domnul Bellu după concurs:


Posted on Jul 31 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
JO 2012 – Calificări – Rezultate

Credit: MIKE BLAKE/REUTERS/NewscomEchipa României s-a calificat în finala pe echipe de pe poziția a patra după un concurs nu chiar așa cum și-l doreau.
Larisa a ratat din păcate la sol iar la bârnă a avut câteva greșeli, terminând concursul de calificare înafara finalelor pe aparate.
S-a calificat în schimb de pe poziția a opta la finala individuală, cu un total de 57.800 puncte.
Având în vedere că înainte cu o zi nici nu se știa dacă poate sau nu să concureze, și că s-a antrenat destul de puțin de când este la Londra, eu zic că s-a descurcat extraordinar.
Îmi pare rău însă că această accidentare a apărut într-un moment cum nu se poate mai prost și Larisa nu a reușit să-și valorifice adevăratul potențial.
Sper totuși că în finala pe echipe și în finala individuală lucrurile vor sta altfel și Larisa va scoate maximul din ce se poate la momentul acesta.


Fetele noastre s-au calificat în următoarele finale:


Finala la individual compus:
Larisa Iordache - locul 8 (57.800)
Sandra Izbașa - locul 10 (57.532)


Sărituri:
Sandra Izbaşa - locul 2 (15.316)


Bârnă:
Cătălina Ponor - locul 7 (15.033 D6.4)
Diana Bulimar - locul 8 (14.866 D6.1)


Sol:
Sandra Izbaşa - locul 2 (15.066 D6.3)
Cătălina Ponor - locul 7 (14.600 D5.9)


Rezultate România:Rezultate complete din calificări: echipe, individual, sărituri, paralele, bârnă, sol.


Puteți urmări competiția din calificări aici, pe dolce-sport.ro.


Multă baftă fetelor! Și nu fiți supărate, finala este alt concurs, o luăm de la capăt! Vă ținem pumnii!
Posted on Jul 30 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
JO 2012 - Calificări - Ordinea de start

FOTO: Inside Gymnastics

Sărituri: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache
Paralele: Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache, Sandra Izbașa
Bârnă: Diana Bulimar, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache


Lista de start ne-a dezvăluit mult așteptatul răspuns la întrebarea dacă Larisa va putea concura și la ce aparate.
Se pare că încearcă să facă toate aparatele și să se califice și la individual compus. Sper să fie totul bine și Larisa să-și ducă la capăt exercițiile fără probleme și dureri.


Să le ținem pumnii fetelor pentru că mâine intră în concursul de calificări, în subdiviziunea a treia, aproximativ la ora 22.


Concursul este televizat de către TVR2 însă poate fi urmărit și online aici.


Lista completă de start poate fi găsită aici.
Posted on Jul 28 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Larisa renaşte! Cea mai mare speranţă a României la individual compus trage tare să arate că poate concura: "Să nu ne mire dacă va face şi 4 aparate"

FOTO: Inside GymnasticsCât de gravă este accidentarea Larisei Iordache? Aceasta-i tema tema zilei în sânul delegaţiei olimpice a României la Londra Surse din echipa României susţin că Larisa ar putea face toate cele patru aparate


Joi la prânz, Satul Olimpic. Larisa (16 ani) intră cu privirea în pământ în blocul în care este cazată echipa României. Aproape că plânge. Este însoţită de antrenorul Lucian Sandu şi de încă două persoane din staff, care fac zid în jurul ei. Nu era nevoie, oricum nimeni nu s-a înghesuit să-i pună întrebări micuţei. Sportiva se întorcea de la medicul echipei Germaniei, care o consultase, iar veştile nu erau bune, deşi ea refuza să le accepte. "Ea aleargă pe holuri să mă convingă că nu o doare, dar noi nu vrem să riscăm", spune antrenoarea Mariana Bitang în prima intervenţie oficială de la aflarea veştii că Larisa are o inflamaţie la călcâiul stâng.


Joi seara, North Greenwich Arena, sala care va găzdui întrecerile de gimnastică. Fetele au programat antrenamentul pe podium. Ajung la arenă cu trei ore mai devreme, semn că problemele Larisei lungesc timpul necesar pentru încălzire. Se intră pe aparate la ora 20:00 (ora Londrei). Larisa face doar linia artistică de la sol, execută paralelul, care nu tensionează călcâiul, şi, surpriză, dansează impecabil pe bârnă. Îşi face exerciţiul de parcă nu ar fi avut nimic la călcâi! Săriturile ies din schemă. La ieşirea de la antrenament, în zona mixtă, Iordache schiţează primul zâmbet. Mariana Bitang îi face o piruetă şi o împinge spre vestiar. Nicio declaraţie.


Ieri, la sala de antrenament a Academiei lui Beckham. Larisa este din nou pe aparate. Execută la sol doar linia artistică şi repetă la nesfârşit bârna şi paralelul. Iese din sală cu broboane de sudoare pe frunte şi un surâs larg pe buze. "Sunt bine", este prima ei declaraţie dată în ultimele două zile. Octavian Bellu explică: "Va face sigur două aparate, paralele şi bârnă. La sol a încercat şi s-a convins şi ea că nu se poate. Ea are un sol foarte dificil şi presiunea ar fi prea mare. Vom vedea ce va fi la sărituri".


De ieri, speranţele au revenit în lotul de gimnastică al României, chiar dacă Larisa ar putea să rateze concursul de individual compus. Nici această variantă nu este însă sigură. "Accidentarea Larisei este de cel puţin două săptămâni. În mod normal, în 10-12 zile o astfel de problemă se poate remedia. Perioada a cam trecut, să nu ne mire dacă Iordache va face patru aparate", susţin voci din cadrul delegaţiei olimpice române. Cât de gravă este accidentarea Larisei? O întrebare la care vom afla răspunsul duminică şi în zilele care urmează.


-Lotul feminin de gimnastică va intra în concurs mâine, când va încerca să‑şi obţină locul în finala pe echipe, dar şi cât mai multe locuri în finalele pe aparate
-Larisa Iordache este cotată cu şansele cele mai mari din delegaţia României să urce pe podium la individual compus
-La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice (Beijing 2008), România s-a clasat pe locul 3 în proba pe echipe şi a cucerit un aur la sol prin Sandra IzbaşaSursa: ProSport
Posted on Jul 28 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Reportaj TVR
Câtă determinare în cuvintele Larisei! O ador pe fata asta!


Posted on Jul 27 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 Next >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsTerms of Use / Webmaster: Monagym / Hosted By: Hermon.net