Welcome to Larisa Iordache Online, dedicated to the talented Romanian Artistic Gymnast Larisa. In her first year as a senior, Larisa won the Gold Medal with the Team and also on Floor and the Silver Medal on Beam at the 2012 European Championship! Check around this website to learn more about Larisa!

Larisa e categorică: "Sigur că pot să concurez!"

FOTO: GSP

Încerc să vă țin la curent cu starea Larisei și o să postez orice noutate apare pe internet despre cum decurg tratamentele sau recuperarera.


Antrenamentele de azi au început acum o oră, se pare că Larisa a făcut încălzirea cu celelalte fete și a făcut chiar și o trecere prin exercițiul de la sol, cu tot cu elementele artistice, nu și cele acrobatice însă; totuși e mai mult decât a făcut ieri. Se pare că lucrurile merg spre bine.


Pe Adevarul.ro au fost postate și declarațiile Larisei despre posibilitatea de a concura:
Larisa e categorică: "Sigur că pot să concurez!"
Însoțită de Cătălina Ponor, Larisa s-a îndreptat spre vestiar, nu înainte de a vorbi cu ziariștii. Întrebată dacă poate să concureze, puștoaica a răspuns imediat: "Sigur că pot! Mai ales că știu că România are nevoie de mine. De aceea strâng din dinți și încerc să-mi fac exercițiile cât mai bine pentru a putea urca pe podium. Cred că după ce iei o medalie nu te mai gândești la ce a fost rău sau bine".


Cătălina Ponor: „Ar fi păcat de munca ei"
Aflată alături de Larisa, ca o soră mai mare, Cătălina a mărturisit că "ar fi păcat ca Larisa să dea cu piciorul la munca ei de până acum. Să dea Dumnezeu să concureze la fel și în calificări, și în finala pe echipe. Eu zic că ea, celelalte colege mai tinere au învățat ce înseamnă lupta, ce înseamnă să fii o echipă. Au învățat să se încurajeze și să fie una lângă alta", a declarat tripla campioană olimpică, după care a adăugat că nu are emoții: "Eu nu am declarat că îmi doresc medalii la aceste Jocuri Olimpice. Am spus că vreau să mă întorc acasă sănătoasă. Totul va depinde de sănătatea mea".UPDATE: Vești bune de la Alina Alexoi pe tvrinfo.ro. Click aici pentru VIDEO.
"Veştile sunt foarte bune", transmite reporterul TVR.


"Am vorbit cu ea, personal, după antrenament. Nu mai are dureri mari. Într-adevăr, o singură zi s-a simţit mai rău, dar a fost menajată, ceea ce este extraordinar de bine", spune reporterul TVR.


Incertitudinea din jurul Larisei Iordache se pare că a mobilizat şi celelalte fete.


"Am văzut aseară o Cătălina Ponor incredibilă, la 25 de ani, executând elemente pe care nu le-a executat nici acum 8 ani la Atena, când a devenit triplă campioană olimpică . Am văzut o Sandra Izbaşa extrem de motivată şi o echipă a României foarte unită", subliniază reporterul TVR, Alina Alexei.UPDATE 2: "Ştiu că au nevoie de mine, strâng din dinţi, vreau să ajut echipa, să-mi fac bine exerciţiile şi să ajungem unde ne dorim. Nu mă doare atât de tare încât să nu fac nimic, pot să rezist. Părinţii meci sunt liniştiţi, le-am zis că pot să lucrez şi mă simt bine", a mărturisit Larisa Iordache pentru Dolce Sport.


Urmărește VIDEO-ul aici.
Posted on Jul 27 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
GSP: Galerie Foto de la antrenamentul pe podium

În această seară a avut loc antrenamentul pe podium al gimnastelor noastre. Şedinţa de pregătire din sala North Greeenwich a început la sol şi s-a încheiat la bîrnă.


Larisa Iordache n-a participat la exerciţiile de la sol, iar la bîrnă a executat mişcările avînd piciorul stîng, cel cu dureri, protejat de o faşă elastică. Gimnasta s-a ferit să aterizeze pe piciorul cu probleme.


"Încă nu ştim ce va fi, depinde cum evoluează lucrurile după această repriză de mişcare. Dacă va fi bine, poate face toate aparatele pentru a se califica la individual. E greu de spus acum", a declarat Mariana Bitang, care a fost asaltată de reprezentanţii presei internaţionale, dornici să ştie ce se întîmplă cu Larisa. Gimnasta nu a făcut nici o declaraţie.


Sursa: GSP
Puteți vedea galeria foto aici!


Pe www.romgym.ro au apărut declarațiile Marianei Bitang după antrenamentul pe podium:
Mariana Bitang a declarat că Larisa poate face mai multe aparate, în afara de paralele, așa cum se preconiza, dar totul depinde de cât de suportabile sunt durerile. Nu este însă exclus ca Larisa să nu poată concura în calificările de duminică. ”Încă își ferește piciorul și trebuie să vedem cum evoluează. Dacă evoluează negativ n-o să mai facă nimic; dacă va fi bine, atunci va face mai mult. Depinde numai de ea”.
Dacă nu va putea concura, Larisa Iordache nu va mai fi înlocuită de rezerva Raluca Haidu, aflată în țară, și echipa va trebui să se descurce cu 4 gimnaste. ”Asta e decizia federației, nu a mea, dar Raluca a pierdut antrenamentul pe podium și e cvasi-imposibil să vină”.
Despre evoluția pe podium, Mariana Bitang aprecia că în mare totul a mers conform așteptărilor și este normal ca și celelalte fete au arătat o oarecare prudență: ”Au mers bine, nimic senzational, nimic exceptional sau foarte rău. Când se întamplă un lucru de genul ăsta într-o echipă, fiecare este mai precaut”.Se pare că totuși mai există o șansă ca Larisa să facă toate aparatele, având în vedere că aseară la antrenamentul pe podium a încercat toate aparatele.
La paralele și bârnă a reușit să iși facă exercițiile complete, la sărituri a făcut o săritură mai simplă pentru a testa aparatul iar la sol nu a făcut elemente dificile însă a executat câteva salturi simple.
Sper din suflet ca această Olimpiadă să-i aducă Larisei satisfacțiile dorite și durerea de la călcâi să nu o incomodeze prea tare.


Tare Lari! Suntem alături de tine!
Posted on Jul 27 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Mariana Bitang: "Larisa aleargă pe holuri să-mi arate că nu are dureri"Bitang susţine că accidentarea îi compromite şansele Larisei la individual compus Mariana Bitang a acordat un interviu ProSport, în care a prezentat starea de moment a Larisei Iordache.


Este o stare de îngrijorare?
Ca să fim mai direcţi, este o stare care compromite şansele de medalie ale echipei României. Şi este o stare care compromite şansele Larisei la individual compus. Acum se fac eforturi să o recuperăm să poată concura măcar pentru un aparat.


De ce aţi apelat la doctorul echipei Germaniei?
Noi suntem în epoca de piatră în ceea ce priveşte medicina sportivă şi ca să facem un "tape" (nr - faţă specială) cu care ea zice că se simte foarte bine trebuie să mergem şi să ne rugăm la delegaţia germană sau la orice altă delegaţie.


Nu mai există nicio rază de speranţă?
Eu personal nu sunt de acord cu aruncarea unui sportiv accidentat în concurs. Pentru că nu cred în minuni. Nu ştiu ce s-ar putea întâmpla de la o zi la alta. Este trist că s-a ajuns aici, pentru că ea nu a venit niciodată să sesizeze durerea. Eu am observat că ceva nu e în regulă şi am trimis‑o la RMN. Ea nu a spus niciun moment că o doare. Poate va fi învăţătură de minte pentru celelalte generaţii.


Altădată spuneam că e un lucru bun că trece peste durere...
La o anumită vârstă trebuie să ştii să-ţi dozezi afecţiunea. Vorbeam cu Sorana Cîrstea, a avut şi ea această afecţiune şi a jucat un an. Nu este însă acelaşi lucru, sunt sporturi cu semnificaţii diferite. În gimnastică există riscul să baţi şi să pleci într‑o anumită mişcare de maximă complexitate şi să nu mai ştii pe unde eşti de durere. Este adevărat, în gimnastică s-a lucrat cu fracturi. Lavinia Miloşovici a lucrat un ciclu olimpic, între Barcelona şi Atlanta, cu două fragmente osoase în gleznă şi cu glezna umflată tot timpul. Dar acum e altceva.


Măcar poate încerca...
Este adevărat că şi acum i s-a spus că poate încerca să lucreze cu acest "tape", dar cât mai puţin. În gimnastică nu poţi lucra cu jumătăţi de măsură. Dacă nu ia contact cu aparatele, nu o să intre direct în concurs. O las să încerce, dar nu mai pot vorbi de Larisa Iordache cu care am venit aici. Ar fi o Larisa Iordache aruncată la disperare la care te-ai ruga la Dumnezeu să nu se întâmple mai rău.


Larisa ce spune? Este afectată?
Ea alerga pe holuri să mă convingă că nu are nimic, să-mi arate că poate. Mai aştept punctul de vedere al medicului echipei Germaniei. Să vedem ce spune şi dânsul. Cu tape-ul pus, Larisa spune că nu mai are dureri deloc. Ea are o inflamaţie la nivelul călcâiului. De unde a apărut, nu ştiu?


Unde ar forţa mai mult, la bârnă sau la sol?
La ambele. Pentru că la bârnă la 360 aterizează exact la zona care a durut-o, iar solul este foarte complex şi riscul e mare. Iar la sol dacă nu-i bagi toate elementele degeaba o mai înscrii.


Unde e pierderea cea mai mare la echipă?
La bârnă. Pentru că suntem obligaţi să o băgăm pe Chelaru, care mereu a fost slabă la acest aparat. Gândiţi-vă că punctajul la individual compus al lui Iordache este în jur de 60-61 de puncte, în timp ce Chelaru ajunge la 54. E o pierdere mare.


Pe Larisa a mai durut-o şi altădată, dar a pus gheaţă şi a trecut. Uite că acum a pus foarte multă gheaţă şi n-a mai trecut! Octavian Bellu, antrenor coordonator


Noi sperăm să concureze măcar la un aparat sau la două aici. A apărut o durere bizară, nici nu apucase să înceapă pregătirea aici Octavian Bellu, antrenor coordonator


Sursa: ProSport
Posted on Jul 27 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
“E degradant pentru România să nu putem diagnostica un sportiv!”
Antrenoarea lotului de gimnastică a izbucnit după ce starul echipei și-a periclitat Olimpiada. Ea spune că “ne milogim la alții, stăm numai pe drumuri în străinătate la spitale”. Așa s-a întîmplat și cu Larisa Iordache


De Cătălin TolontanFOTO: GSP- Sînteți supărată. Altceva mai deștept nu pot să spun.
- Da, sînt. Pentru că eu de “fasciită”, așa cum se numește accidentarea Larisei, n-am auzit pînă acum în decenii de carieră. Și că n-am auzit eu nu-i nici o nenorocire. Dar cum de se poate ca să ajungem la Olimpiadă și nimeni din sistemul medical să nu fi descoperit în țară o afecțiune banală, care se vede la rezonanță magnetică?


- Simplă? Păi, Larisa tocmai are mari șanse să rateze Olimpiada.
- Tocmai de asta sînt supărată. Ratăm 4 ani de muncă pentru o accidentare simplă.
«E inadmisibil pentru România, ca țară, să aibă pretenția de a concura sportiv cu marile puteri fără să aibă doi, trei doctori sportivi și kinetoterapeuți specializați afară!»

- De ce o numiți simplă?
- Pentru că presupune ceva timp de repaus. O săptămînă, poate puțin mai mult, asta am înțeles de la Comisia medicală care a văzut-o. Dar noi nu avem acest timp. Duminică ar trebui să concureze la cele 4 aparate. Pentru calificarea echipei în finală, dar și pentru că altfel ea nu poate ajunge în finalele pe aparate.


- Cum a început totul?
- În țară, Larisa Iordache a mers strună la antrenamente. Era pregătită excelent. Cum am venit, sîmbătă, la Londra, am simțit că ceva nu e în regulă cu ea. O durea, dar nu mi-a spus. Asta face mereu! Și a greșit.
«I-am spus Larisei cînd am fost la operație în străinătate: nu mai ascunde nici o durere că e ca la durerea de măsea. Dacă neglijezi, în loc de plombă o să-ți scoată măseaua»

- Și totuși a ascuns. Normal, era Olimpiadă.
- Am trimis-o la rezonanţă magnetică aproape împotriva voinţei ei.


- Și?
- I-au găsit fasciită. O problemă la învelișul călcîiului, care e inflamat. Mi se pare umilitor să nu putem să gestionăm medical astfel de probleme! Nu dau vina pe un medic sau pe altul, ci pe felul în care e gîndită chestiunea la nivelul sportului românesc!


- Așa era și cînd luați medalii.
- Da, dar cîte sportive aveam atunci? Acum avem un număr jenant la nivelul țării.
200 de gimnaste are România de la junioare la senioare

- Adică o accidentare devine fatală pentru un întreg sport.
(Fac un calcul în minte, dar nu i-l spun. Larisa însemna probabil trei medalii: una la echipe, una la individual compus pentru ea și una, poate aur!, pe aparate. Am pierdut, într-o zi, 25% dintre medaliile potențiale ale delegației României).
- Da! Și uitați unde s-a ajuns! Îmi pare așa de rău pentru ea! Dar revin la chestiunea care mi se pare vitală și vă rog să mă ascultați bine. Cîtă vreme, voi vedea cît, mai fac gimnastică nu cred că voi apuca momentul în care România să-și conceapă un sistem performant de medicină sportivă. Și, fără el, ne ratăm copiii și șansele!


- Ce șanse avem fără Larisa Iordache sau fără ea aptă să concureze bine la 4 aparate?
- La echipe nu mai avem șanse de medalii! La aparate, vom vedea. E o lipsă formidabilă de noroc. Dacă se întîmpla o săptămînă înainte sau una după, am fi putut face ceva. Așa, a venit în cel mai rău moment posibil. Larisa vrea să concureze, dar eu nu sînt de acord să concureze accidentată. Sigur că decizia e a ei.
«Ce ne-a rămas acum e să sperăm ca, dincolo de cum va evolua sănătatea Larisei pînă duminică, Sandra Izbașa și Cătălina Ponor să se mobilizeze și să-și confirme statutul de mari campioane»

Larisa Iordache are piciorul stîng mai scurt


Accidentarea Larisei este atipică pentru gimnastică. “Ea nu s-a lovit vizibil în ultima vreme”, spune Mariana Bitang. “Poate în timp s-au acumulat niște tensiuni, ea într- adevăr se oprește într-un fel specific, cu piciorul, cînd face rotația de 360 de grade pe bîrnă”, încearcă antrenoarea să-și explice suferința sportivei. Larisa are o particularitate din naștere care e posibil să fi contribuit și ea la lezarea, în timp, a membranei “care ține laolaltă elementele călcîiului și gleznei”, după cum a definit un medic zona afectată.
«Larisa are piciorul stîng cu cîțiva milimetri mai scurt decît cel drept, e din naștere» Mariana Bitang

Călcîiul care face 25% din medaliile “tricolore”


Accidentarea Larisei Iordache este cea mai proastă veste pentru delegația României


Putea obține o medalie la individual compus, avea aproape sigur una la aparate și era gimnasta decisivă pentru tentativa echipei de a prinde podiumul


Fiecare om e preţios, nici un sportiv nu e de neînlocuit, dar membrana care ocrotește călcîiul Larisei Iordache a devenit diamantul inflamat al unei întregi delegaţii.


România are mulţi sportivi valoroși la Londra, dar pe nici unul nu stătea povara a trei medalii. Cu echipa, la individual compus și la cel puţin un aparat.


“România are potenţialul a 10-12 medalii”, anunţa COSR înainte de competiţie. Călcîiul a decis că un sfert dintre ele sînt, acum, în mare cumpănă.


Dar ce s-a întîmplat, de fapt? “Membrana aceasta este de natură fibroasă, un colagen”, explică Dan Tănase, medicul șef al delegaţiei României, ortoped la Spitalul de Urgenţă Floreasca. “În acest coș, ca să vă faceţi o imagine, stau toate celelalte componente ale călcîiului, fie că sînt oase, mușchi sau ligamente. El e prins de calcaneu”.


S-a rupt sau s-a fisurat? “Nu, doar s-a inflamat”, explică medicul. Echipa medicală a României a aplicat gheaţă și a administrat medicamente împotriva inflamaţiei. La spitalul din Satul Olimpic, Larisa Iordache a făcut două analize imagistice: ecografie și rezonanţă magnetică. S-a văzut inflamaţia și medicii din Sat au pus diagnosticul: “Fasciită”. E un edem, o inflamaţie, nu o ruptură a membranei.


Teoretic, se poate reduce sau chiar absorbi prin repaus. I-au pus piciorul într-o orteză, apoi au dus-o la o comisie medicală care i-a pus o bandă elastică, doar cu rolul de a echilibra felul în care zona aceea a piciorului suportă greutatea trupului în plină mișcare și în săriturile pe care le face o gimnastă.


Cît de mare e durerea? Doar fata de 16 ani știe exact. Ieri era decisă să încerce, dar medicii sînt sceptici că va rezista în regim de concurs. Iar antrenorii, pentru care automatismele sînt sfinte, sînt și mai puţin convinși că această membrană preţioasă va rezista.


Pînă la concurs mai e o zi. Ziua decisivă.


“Sper să învingă durerile cumplite”


Simona Amînar, vicepreședinte al FRG și fostă campioană olimpică, a spus că durerile pe care le resimte acum Larisa sînt greu de descris în cuvinte. “Sper ca dorința ei de a concura să fie mai mare decît suferința pe care o are. Măcar la unul-două aparate îmi doresc să intre în concurs. Să știți că e o durere foarte rea, te poate scoate dintr- o competiție. Aceste dureri de călcîi te iau cînd nu te aștepți și te lasă cînd nu te aștepți!”, a spus Amînar.


Aceeași accidentare


Sorana Cîrstea a suferit și ea de fasciită. Jucătoarea română de tenis a dus pe picioare această accidentare, pînă cînd problemele s-au agravat, de la o inflamație s-a ajuns la ruptură și la multe luni de suferință, de recuperare. “Am forțat un pic călcîiul și s-a rupt fascia. Eu, care sînt o persoană activă, a trebuit să stau mai mult în casă”, spunea în decembrie 2009 Sorana. Ea a fost nevoită să muncească mult mai mult pentru a reveni în clasament acolo unde era înainte de accidentare, lucru care se conturează abia în 2012.


Sursa: www.tolo.ro
Posted on Jul 27 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
Bitang Speaks: No Iordache for AA

Mrs. Bitang, what is Larisa’s situation?
- I feel sorry first for her! She worked hard to get here, but she was wrong to hide the pain she felt in the first few training sessions in London. I felt that something was wrong but she confirmed that she has pain in the heel area and we sent her to an MRI.


Which is the injured foot?
- The left one. As you wrote, it’s fasciitis. Now she feels better because the doctors applied an elastic bandage which is more dense and managed to balance the way in which forces are applied in that area. But she will not be able to compete in the all around and we will see on podium training if she will be able to compete on uneven bars and maybe on balance beam for her to qualify for the event finals.


She is forced to take part in Sunday’s qualifications in order to be able to participate in event finals…
- Yes, that is the issue and there is no time for recovery. On Sunday evening she must compete if she wants to qualify for one-two finals. In the all around there is no chance, and our chances for a medal in the team finals, without her four routines, become null.


Isn’t this a little pessimistic regarding the team finals?
- I’m realistic! We would have fought with Russia and now there is no chance. We try to put Larisa on beam tonight, even if she won’t do a whole routine. I hope that the situation will make Sandra Izbasa and Catalina Ponor step up and give their best for this competition. For them and for Romania!


Source: http://www.gsp.ro/sporturi/jo-2012/bitang-sa-fim-realisti-sansele-echipei-romaniei-la-o-medalie-au-devenit-nule-prin-accidentarea-larisei-348939.html


Translation: Bea Gheorghisor for TCG
Posted on Jul 27 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
The girls are ready for the contest

FOTO:ProsportSource: Prosport
Posted on Jul 06 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
The arena is ready!
Posted on Jul 05 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0
New vault for Larisa! Come to see the girls on Saturday, 7th of July, 16.30You cannot miss the show!


The participants are:


ROMÂNIA
Diana Chelaru
Diana Bulimar
Sandra Izbasa
Catalina Ponor
Amelia Racea
Larisa Iordache
FRANȚA
Mira Boumejmajen
Manon Cormoreche
Youna Dufournet
Anne Kuhm
Aurélie Malaussena
Sophia Serseri
ITALIA
Vanessa Ferrari
Erika Fasana
Carla Ferlito
Chiara Gandolfi
Jessica Mattoni
Elisabetta Preziosa
GERMANIA
Elizabeth Seitz
Kim Bui
Pia Tolle
Janine Berger
Lisa Hill
GRUP MIXT
Gaelle Mys (Belgia)
Giulia Steingruber (Elvetia)
Vasiliki Millousi (Grecia)
Jonna Adlerteg(Suedia)
Posted on Jul 04 2012.


Read Comments/Write a comment... Comments: 0

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 Next >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsTerms of Use / Webmaster: Monagym / Hosted By: Hermon.net