Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Calificari - TVR
Postat în 16 mai 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache, liderul încercat


Larisa Iordache devine majoră în acest an. Din cei 18 ani de viaţă, 13 i-a petrecut în sala de gimnastică. Avea doar cinci ani cînd o antrenoare a remarcat-o într-un parc din Bucureşti. Se dădea cu rolele, iar energia şi elasticitatea ei au scos-o în evidenţă. În următoarea zi a mers la sală, dar nu i-a plăcut ce a găsit acolo. Bunica sa însă a convins-o să mai dea o şansă gimnasticii. Şi din acea zi viaţa micuţei Larisa avea să se schimbe.

Zilele s-au adunat şi la şase ani a venit primul concurs la care a participat, primele culori pe pleoape şi în obraji. "Antrenoarea mea m-a băgat în afara concursului ca să fiu pregătită. După ce am coborît de pe bîrnă, m-a întrebat dacă am avut emoţii, iar eu am spus nu". I-a plăcut senzaţia şi apoi întreba mai mereu cînd mai intră în concurs.

Mai tîrziu a înţeles că acest sport nu e o joacă. "La opt ani am înţeles acest lucru, atunci am făcut elemente mai complicate", povesteşte Larisa. Însă pentru ea aşa părea pentru că talentul a făcut-o să sară peste etapele pe care le parcurge o gimnastă normală.

La lotul olimpic de junioare a fost cooptată devreme, la cel de senioare de asemenea. "Antrenorii au vrut să mă aducă la un nivel ridicat din timp, probabil de aceea m-au luat atît de devreme", spune ea fără să aducă vorba despre talent.

"Îmi place prea mult gimnastica"
În perioada junioratului a trecut şi prin momente grele, ratări, accidentări, dar şi-a arătat şi valoarea. "Mi-aduc aminte că odată, la şcolare, am căzut de trei ori de pe bîrnă. E cel mai groaznic moment, să te duci la un concurs, să speri că urci pe podium şi apoi să ratezi", spune Larisa. La 13 ani a avut unele îndoieli în ceea ce priveşte gimnastica. "Mă gîndeam cum e să fiu un copil normal, şi noi sîntem normale, dar n-am putut pentru că îmi place prea mult gimnastica", adaugă Larisa. Era şi este genul de sportivă care ascunde problemele medicale, care lucrează pe durere şi care renunţă doar atunci cînd totul devine insuportabil.

Moment greu la Londra
Din 2010 a intrat sub îndrumarea Marianei Bitang şi a lui Octavian Belu. Doi ani mai tîrziu debuta în competiţiile de seniori. Un debut colorat de aur şi argint la Bruxelles. Micuţă, fîşneaţă, cu ochi jucăuşi, Larisa a luat aurul la sol cu echipa şi argintul la bîrnă. Junioara promiţătoare se făcuse mare.

Urmau Jocurile Olimpice de la Londra. Presa din străinătate o nominaliza printre sportivii de urmărit. Însă a umat probabil cel mai trist moment al carierei. O fasciită la calcîiul stîng a împiedicat-o să evolueze la potenţialul său. A ajutat echipa să urce pe treapta a treia, dar speranţele sale erau mai mari. A plîns, a suferit, dar a mers mai departe.

Anul 2013 l-a deschis cu patru medalii la Campionatele Europene de la Moscova. Un aur la bîrnă şi trei medalii de argint, la individual compus, la sărituri şi la sol. Spre finalul anului a debutat şi la Campionatele Mondiale, dar iar a avut ghinion. Înainte de CM a avut probleme la spate şi nu s-a putut antrena normal decît cu cîteva zile înainte de CM. Cu toate acestea a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului la sol.[corectat]

Pentru Europenele de la Sofia, Larisa nu vrea lucruri mari, ca la fiecare concurs vrea să-şi facă integralele, pentru că dacă îi reuşeşte acest lucru e sigur pe podium.

9 medalii a adunat Larisa Iordache la competiţiile majore de senioare

Azi au antrenamentul oficial
Echipa Românie la CE de la Sofia, formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu, are azi antrenamentul oficial, pe podium. România va evolua în a patra subdiviziune alături de Germania, de Rusia, de Belgia, de Spania, de Marea Britanie, de Franţa şi de Italia. Joi vor avea loc calificările, sîmbătă finala pe echipe, iar duminică finalele pe aparate. Competiţia e transmisă de TVR2.

Sursa: GSP
Postat în 13 mai 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnastica la Sport Plus
Postat în 13 mai 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
In drum spre Sofia
Postat în 13 mai 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
"Nu plecăm cu șansa a doua la Campionatele Europene de Gimnastică"
Declaratiile domnului Bellu pentru Mediafax:
"Nu plecăm cu şansa a doua, plecăm cu o şansă pe care o au toţi participanţii la Campionatele Europene şi eu sper ca experimentele Bulimar şi Iordache să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o şi la alte competiţii, iar cele două junioare Stănilă şi Munteanu să vină cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei. Orice mică neatenţie costă enorm, pentru că acum se iau doar trei note din trei sportive. Nu ne speriem de nimeni, nu plecăm de acasă cu locul doi sau trei. S-au văzut şi miracole, dar să plecăm cu optimism şi să ne facem treaba cât mai bine"

"Echipa e formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi, în pregătire pentru a avea totuşi o rezervă, Anamaria Ocolişan. Ne referim la fetele care au vârsta de 16 ani, care să fie admise în concursul de senioare. Din echipa de la Bruxelles au mai rămas doar două, Iordache şi Bulimar, şi au plecat două gimnaste foarte importante, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, care au contribuit foarte mult în cucerirea acelui titlu. Rămân la părerea că pentru momentul concursului cele mai bune trei sportive vor fi pe aparate, indiferent de experienţa pe care o au în spate"

"Sunt foarte puţine lucruri de schimbat pe ultima sută. Eu sper ca fetele să fie sănătoase, să ajungă la Europene şi să facă treabă bună acolo, pentru că s-au pregătit. Chiar dacă unele au avut mult de recuperat din pregătire după pauze foarte lungi, iar aici cel mai bun exemplu este Diana Bulimar, care a avut de petrecut un drum extrem de greu. Sper să nu apară probleme de ultim moment"
Postat în 13 mai 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Doha WC 2014 - Video

Barna:Sol:Sarituri:Ceremonia de premiere sarituri:


Postat în 31 martie 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Doha WC 2014 - Inca doua medalii de aur a cucerit azi Larisa!Dupa ziua de astazi, Larisa se poate mandri cu 3 medalii de aur castigate la Doha :).

La barna a fost frumoasa si sigura, asa cum ne-a obisnuit in zilele ei bune iar la sol si-a dansat exercitiul de la inceput pana la final, asa cum rar mai vezi in ziua de azi. I-a iesit, clar!
Bineinteles ca poate mai mult, bineinteles ca inca nu e la capacitate maxima avand in vedere pauza luata in ultima perioada, dar daca e sanatoasa are timp sa fie in forma de top atunci cand va fi nevoie. Si tare imi doresc asta pentru ea.
Mult succes, Larisa de aur!

Mai jos aveti rezultatele complete:

bb

fx
Postat în 28 martie 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Doha WC 2014 - Locul 1 la sarituri
Felicitari!!!

20140327-174226.jpg

20140327-174240.jpg

Postat în 27 martie 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Doha WC 2014 - Calificari
Au aparut si rezultatele din calificari, deocamdata sarituri si paralele.
Se pare ca Larisa nu a avut o zi prea buna pana acum, sa speram ca la barna si la sol se va aduna si va avea niste rezultate frumoase.

VT Qual


UB Qual


Vesti bune in a doua parte a concursului, Larisa a revenit increzatoare si s-a calificat de pe primul loc in finalele la barna si sol!
Felicitari!!!

Aveti mai jos si rezultatele complete.

Ii tinem pumnii maine cand intra in finala la sarituri si vineri in finalele la barna si sol!

bb

fx
Postat în 26 martie 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Doha World Cup 2014
Campioni și medaliați olimpici și mondiali au confirmat prezența la cea de a 7-a ediție a FIG World Challenge Cup Artistic, programată să se desfășoare la ”Aspire Academy Dome” din Doha (Qatar), între 26 și 28 martie 2014, cea de a doua etapă din actualul sezon al World Cup Serie, prima având loc la Cottbus. Între cei peste 150 de gimnaști și gimnaste, care și-au anunțat participarea, din 34 de țări, se vor afla și Larisa Iordache și Diana Bulimar, Vlad Cotuna, Andrei Muntean și Marius Berbecar, însoțiți de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa și Vasile Vug.

În competiția feminină se vor afla 37 de gimnaste, între vedetele care se vor afla la Doha se numără și reprezentantele noastre, Larisa Iordache și Diana Bulimar, care anul trecut au fost printre cele mai bune concurente și care își fac reintrarea internațională, după o lungă perioadă de refacere. Ele vor avea puternice adversare în Giulia Steingruber (Elveția), bronz european 2012 la sărituri, Lauren Mitchel (Australia), Krisztyna Palesova (Cehia), Thi Ha Thanh (Vietnam), Sașa Golob (Slovenia), dar și Shaden Wohdan (Qatar), câștigătoare a două medalii de aur la la Jocurile Arabe 2011.
Premiile totale ce vor fi acordate se ridică la 50 000 dolari, pentru primul loc 1500, și sumele scad până la locul 8 (1.200 – 800 – 500 – 400 – 300 – 200 – 100)..

Programul concursului
26 martie 2014: Calificări
Prima Sesiune (ora locală)

* 14.00 – 16.30: Calificări masculin (sol – cal – inele)
* 14.00 – 16.30: Calificări feminin (sărituri – paralele)
Sesiunea a II-a
* 17.15 – 19.30: Calificări masculin (sărituri – paralele – bară)
* 17:15 – 19:30: Calificări feminin (bârnă – sol)
27 martie 2014: Finale aparate
* 17.30 – 20.30: Masculin (sol, cal, inele), Feminin (sărituri, paralele)
28 martie 2014: Finale aparate
* 17.30 – 20.30: Masculin (sărituri, paralele, bară), Feminin (bârnă, sol)

Etapa de Cupă Mondială (serie) din Qatar va fi urmată de rundele de la Ljubljana (Slovenia, 18 – 20 aprilie 2014), Osijek (Croația, 25 – 27 aprilie 2014), Anadia (Portugalia, 29 mai – 1 iunie 2014), Ghent (Belgia, 23 – 24 august 2014) și Medelin (Columbia, 5 – 7 septembrie 2014).

Pentru alte amănunte, click aici: Participanți – femininParticipanți – masculinInscrieri pe aparate – masculin, Țări participanteProgram – ziua 1 – finaleProgram – ziua 2 – finaleArbitre – femininArbitri – masculinSupervizori – masculinWork Plan

Sursa: romgym.ro
Postat în 26 martie 2014.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 3

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net