Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

JO 2012 – Calificări – Rezultate

Credit: MIKE BLAKE/REUTERS/NewscomEchipa României s-a calificat în finala pe echipe de pe poziția a patra după un concurs nu chiar așa cum și-l doreau.
Larisa a ratat din păcate la sol iar la bârnă a avut câteva greșeli, terminând concursul de calificare înafara finalelor pe aparate.
S-a calificat în schimb de pe poziția a opta la finala individuală, cu un total de 57.800 puncte.
Având în vedere că înainte cu o zi nici nu se știa dacă poate sau nu să concureze, și că s-a antrenat destul de puțin de când este la Londra, eu zic că s-a descurcat extraordinar.
Îmi pare rău însă că această accidentare a apărut într-un moment cum nu se poate mai prost și Larisa nu a reușit să-și valorifice adevăratul potențial.
Sper totuși că în finala pe echipe și în finala individuală lucrurile vor sta altfel și Larisa va scoate maximul din ce se poate la momentul acesta.


Fetele noastre s-au calificat în următoarele finale:


Finala la individual compus:
Larisa Iordache - locul 8 (57.800)
Sandra Izbașa - locul 10 (57.532)


Sărituri:
Sandra Izbaşa - locul 2 (15.316)


Bârnă:
Cătălina Ponor - locul 7 (15.033 D6.4)
Diana Bulimar - locul 8 (14.866 D6.1)


Sol:
Sandra Izbaşa - locul 2 (15.066 D6.3)
Cătălina Ponor - locul 7 (14.600 D5.9)


Rezultate România:Rezultate complete din calificări: echipe, individual, sărituri, paralele, bârnă, sol.


Puteți urmări competiția din calificări aici, pe dolce-sport.ro.


Multă baftă fetelor! Și nu fiți supărate, finala este alt concurs, o luăm de la capăt! Vă ținem pumnii!
Postat în 30 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 - Calificări - Ordinea de start

FOTO: Inside Gymnastics

Sărituri: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache
Paralele: Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache, Sandra Izbașa
Bârnă: Diana Bulimar, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache


Lista de start ne-a dezvăluit mult așteptatul răspuns la întrebarea dacă Larisa va putea concura și la ce aparate.
Se pare că încearcă să facă toate aparatele și să se califice și la individual compus. Sper să fie totul bine și Larisa să-și ducă la capăt exercițiile fără probleme și dureri.


Să le ținem pumnii fetelor pentru că mâine intră în concursul de calificări, în subdiviziunea a treia, aproximativ la ora 22.


Concursul este televizat de către TVR2 însă poate fi urmărit și online aici.


Lista completă de start poate fi găsită aici.
Postat în 28 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa renaşte! Cea mai mare speranţă a României la individual compus trage tare să arate că poate concura: "Să nu ne mire dacă va face şi 4 aparate"

FOTO: Inside GymnasticsCât de gravă este accidentarea Larisei Iordache? Aceasta-i tema tema zilei în sânul delegaţiei olimpice a României la Londra Surse din echipa României susţin că Larisa ar putea face toate cele patru aparate


Joi la prânz, Satul Olimpic. Larisa (16 ani) intră cu privirea în pământ în blocul în care este cazată echipa României. Aproape că plânge. Este însoţită de antrenorul Lucian Sandu şi de încă două persoane din staff, care fac zid în jurul ei. Nu era nevoie, oricum nimeni nu s-a înghesuit să-i pună întrebări micuţei. Sportiva se întorcea de la medicul echipei Germaniei, care o consultase, iar veştile nu erau bune, deşi ea refuza să le accepte. "Ea aleargă pe holuri să mă convingă că nu o doare, dar noi nu vrem să riscăm", spune antrenoarea Mariana Bitang în prima intervenţie oficială de la aflarea veştii că Larisa are o inflamaţie la călcâiul stâng.


Joi seara, North Greenwich Arena, sala care va găzdui întrecerile de gimnastică. Fetele au programat antrenamentul pe podium. Ajung la arenă cu trei ore mai devreme, semn că problemele Larisei lungesc timpul necesar pentru încălzire. Se intră pe aparate la ora 20:00 (ora Londrei). Larisa face doar linia artistică de la sol, execută paralelul, care nu tensionează călcâiul, şi, surpriză, dansează impecabil pe bârnă. Îşi face exerciţiul de parcă nu ar fi avut nimic la călcâi! Săriturile ies din schemă. La ieşirea de la antrenament, în zona mixtă, Iordache schiţează primul zâmbet. Mariana Bitang îi face o piruetă şi o împinge spre vestiar. Nicio declaraţie.


Ieri, la sala de antrenament a Academiei lui Beckham. Larisa este din nou pe aparate. Execută la sol doar linia artistică şi repetă la nesfârşit bârna şi paralelul. Iese din sală cu broboane de sudoare pe frunte şi un surâs larg pe buze. "Sunt bine", este prima ei declaraţie dată în ultimele două zile. Octavian Bellu explică: "Va face sigur două aparate, paralele şi bârnă. La sol a încercat şi s-a convins şi ea că nu se poate. Ea are un sol foarte dificil şi presiunea ar fi prea mare. Vom vedea ce va fi la sărituri".


De ieri, speranţele au revenit în lotul de gimnastică al României, chiar dacă Larisa ar putea să rateze concursul de individual compus. Nici această variantă nu este însă sigură. "Accidentarea Larisei este de cel puţin două săptămâni. În mod normal, în 10-12 zile o astfel de problemă se poate remedia. Perioada a cam trecut, să nu ne mire dacă Iordache va face patru aparate", susţin voci din cadrul delegaţiei olimpice române. Cât de gravă este accidentarea Larisei? O întrebare la care vom afla răspunsul duminică şi în zilele care urmează.


-Lotul feminin de gimnastică va intra în concurs mâine, când va încerca să‑şi obţină locul în finala pe echipe, dar şi cât mai multe locuri în finalele pe aparate
-Larisa Iordache este cotată cu şansele cele mai mari din delegaţia României să urce pe podium la individual compus
-La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice (Beijing 2008), România s-a clasat pe locul 3 în proba pe echipe şi a cucerit un aur la sol prin Sandra IzbaşaSursa: ProSport
Postat în 28 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Reportaj TVR
Câtă determinare în cuvintele Larisei! O ador pe fata asta!


Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa e categorică: "Sigur că pot să concurez!"

FOTO: GSP

Încerc să vă țin la curent cu starea Larisei și o să postez orice noutate apare pe internet despre cum decurg tratamentele sau recuperarera.


Antrenamentele de azi au început acum o oră, se pare că Larisa a făcut încălzirea cu celelalte fete și a făcut chiar și o trecere prin exercițiul de la sol, cu tot cu elementele artistice, nu și cele acrobatice însă; totuși e mai mult decât a făcut ieri. Se pare că lucrurile merg spre bine.


Pe Adevarul.ro au fost postate și declarațiile Larisei despre posibilitatea de a concura:
Larisa e categorică: "Sigur că pot să concurez!"
Însoțită de Cătălina Ponor, Larisa s-a îndreptat spre vestiar, nu înainte de a vorbi cu ziariștii. Întrebată dacă poate să concureze, puștoaica a răspuns imediat: "Sigur că pot! Mai ales că știu că România are nevoie de mine. De aceea strâng din dinți și încerc să-mi fac exercițiile cât mai bine pentru a putea urca pe podium. Cred că după ce iei o medalie nu te mai gândești la ce a fost rău sau bine".


Cătălina Ponor: „Ar fi păcat de munca ei"
Aflată alături de Larisa, ca o soră mai mare, Cătălina a mărturisit că "ar fi păcat ca Larisa să dea cu piciorul la munca ei de până acum. Să dea Dumnezeu să concureze la fel și în calificări, și în finala pe echipe. Eu zic că ea, celelalte colege mai tinere au învățat ce înseamnă lupta, ce înseamnă să fii o echipă. Au învățat să se încurajeze și să fie una lângă alta", a declarat tripla campioană olimpică, după care a adăugat că nu are emoții: "Eu nu am declarat că îmi doresc medalii la aceste Jocuri Olimpice. Am spus că vreau să mă întorc acasă sănătoasă. Totul va depinde de sănătatea mea".UPDATE: Vești bune de la Alina Alexoi pe tvrinfo.ro. Click aici pentru VIDEO.
"Veştile sunt foarte bune", transmite reporterul TVR.


"Am vorbit cu ea, personal, după antrenament. Nu mai are dureri mari. Într-adevăr, o singură zi s-a simţit mai rău, dar a fost menajată, ceea ce este extraordinar de bine", spune reporterul TVR.


Incertitudinea din jurul Larisei Iordache se pare că a mobilizat şi celelalte fete.


"Am văzut aseară o Cătălina Ponor incredibilă, la 25 de ani, executând elemente pe care nu le-a executat nici acum 8 ani la Atena, când a devenit triplă campioană olimpică . Am văzut o Sandra Izbaşa extrem de motivată şi o echipă a României foarte unită", subliniază reporterul TVR, Alina Alexei.UPDATE 2: "Ştiu că au nevoie de mine, strâng din dinţi, vreau să ajut echipa, să-mi fac bine exerciţiile şi să ajungem unde ne dorim. Nu mă doare atât de tare încât să nu fac nimic, pot să rezist. Părinţii meci sunt liniştiţi, le-am zis că pot să lucrez şi mă simt bine", a mărturisit Larisa Iordache pentru Dolce Sport.


Urmărește VIDEO-ul aici.
Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
GSP: Galerie Foto de la antrenamentul pe podium

În această seară a avut loc antrenamentul pe podium al gimnastelor noastre. Şedinţa de pregătire din sala North Greeenwich a început la sol şi s-a încheiat la bîrnă.


Larisa Iordache n-a participat la exerciţiile de la sol, iar la bîrnă a executat mişcările avînd piciorul stîng, cel cu dureri, protejat de o faşă elastică. Gimnasta s-a ferit să aterizeze pe piciorul cu probleme.


"Încă nu ştim ce va fi, depinde cum evoluează lucrurile după această repriză de mişcare. Dacă va fi bine, poate face toate aparatele pentru a se califica la individual. E greu de spus acum", a declarat Mariana Bitang, care a fost asaltată de reprezentanţii presei internaţionale, dornici să ştie ce se întîmplă cu Larisa. Gimnasta nu a făcut nici o declaraţie.


Sursa: GSP
Puteți vedea galeria foto aici!


Pe www.romgym.ro au apărut declarațiile Marianei Bitang după antrenamentul pe podium:
Mariana Bitang a declarat că Larisa poate face mai multe aparate, în afara de paralele, așa cum se preconiza, dar totul depinde de cât de suportabile sunt durerile. Nu este însă exclus ca Larisa să nu poată concura în calificările de duminică. ”Încă își ferește piciorul și trebuie să vedem cum evoluează. Dacă evoluează negativ n-o să mai facă nimic; dacă va fi bine, atunci va face mai mult. Depinde numai de ea”.
Dacă nu va putea concura, Larisa Iordache nu va mai fi înlocuită de rezerva Raluca Haidu, aflată în țară, și echipa va trebui să se descurce cu 4 gimnaste. ”Asta e decizia federației, nu a mea, dar Raluca a pierdut antrenamentul pe podium și e cvasi-imposibil să vină”.
Despre evoluția pe podium, Mariana Bitang aprecia că în mare totul a mers conform așteptărilor și este normal ca și celelalte fete au arătat o oarecare prudență: ”Au mers bine, nimic senzational, nimic exceptional sau foarte rău. Când se întamplă un lucru de genul ăsta într-o echipă, fiecare este mai precaut”.Se pare că totuși mai există o șansă ca Larisa să facă toate aparatele, având în vedere că aseară la antrenamentul pe podium a încercat toate aparatele.
La paralele și bârnă a reușit să iși facă exercițiile complete, la sărituri a făcut o săritură mai simplă pentru a testa aparatul iar la sol nu a făcut elemente dificile însă a executat câteva salturi simple.
Sper din suflet ca această Olimpiadă să-i aducă Larisei satisfacțiile dorite și durerea de la călcâi să nu o incomodeze prea tare.


Tare Lari! Suntem alături de tine!
Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Mariana Bitang: "Larisa aleargă pe holuri să-mi arate că nu are dureri"Bitang susţine că accidentarea îi compromite şansele Larisei la individual compus Mariana Bitang a acordat un interviu ProSport, în care a prezentat starea de moment a Larisei Iordache.


Este o stare de îngrijorare?
Ca să fim mai direcţi, este o stare care compromite şansele de medalie ale echipei României. Şi este o stare care compromite şansele Larisei la individual compus. Acum se fac eforturi să o recuperăm să poată concura măcar pentru un aparat.


De ce aţi apelat la doctorul echipei Germaniei?
Noi suntem în epoca de piatră în ceea ce priveşte medicina sportivă şi ca să facem un "tape" (nr - faţă specială) cu care ea zice că se simte foarte bine trebuie să mergem şi să ne rugăm la delegaţia germană sau la orice altă delegaţie.


Nu mai există nicio rază de speranţă?
Eu personal nu sunt de acord cu aruncarea unui sportiv accidentat în concurs. Pentru că nu cred în minuni. Nu ştiu ce s-ar putea întâmpla de la o zi la alta. Este trist că s-a ajuns aici, pentru că ea nu a venit niciodată să sesizeze durerea. Eu am observat că ceva nu e în regulă şi am trimis‑o la RMN. Ea nu a spus niciun moment că o doare. Poate va fi învăţătură de minte pentru celelalte generaţii.


Altădată spuneam că e un lucru bun că trece peste durere...
La o anumită vârstă trebuie să ştii să-ţi dozezi afecţiunea. Vorbeam cu Sorana Cîrstea, a avut şi ea această afecţiune şi a jucat un an. Nu este însă acelaşi lucru, sunt sporturi cu semnificaţii diferite. În gimnastică există riscul să baţi şi să pleci într‑o anumită mişcare de maximă complexitate şi să nu mai ştii pe unde eşti de durere. Este adevărat, în gimnastică s-a lucrat cu fracturi. Lavinia Miloşovici a lucrat un ciclu olimpic, între Barcelona şi Atlanta, cu două fragmente osoase în gleznă şi cu glezna umflată tot timpul. Dar acum e altceva.


Măcar poate încerca...
Este adevărat că şi acum i s-a spus că poate încerca să lucreze cu acest "tape", dar cât mai puţin. În gimnastică nu poţi lucra cu jumătăţi de măsură. Dacă nu ia contact cu aparatele, nu o să intre direct în concurs. O las să încerce, dar nu mai pot vorbi de Larisa Iordache cu care am venit aici. Ar fi o Larisa Iordache aruncată la disperare la care te-ai ruga la Dumnezeu să nu se întâmple mai rău.


Larisa ce spune? Este afectată?
Ea alerga pe holuri să mă convingă că nu are nimic, să-mi arate că poate. Mai aştept punctul de vedere al medicului echipei Germaniei. Să vedem ce spune şi dânsul. Cu tape-ul pus, Larisa spune că nu mai are dureri deloc. Ea are o inflamaţie la nivelul călcâiului. De unde a apărut, nu ştiu?


Unde ar forţa mai mult, la bârnă sau la sol?
La ambele. Pentru că la bârnă la 360 aterizează exact la zona care a durut-o, iar solul este foarte complex şi riscul e mare. Iar la sol dacă nu-i bagi toate elementele degeaba o mai înscrii.


Unde e pierderea cea mai mare la echipă?
La bârnă. Pentru că suntem obligaţi să o băgăm pe Chelaru, care mereu a fost slabă la acest aparat. Gândiţi-vă că punctajul la individual compus al lui Iordache este în jur de 60-61 de puncte, în timp ce Chelaru ajunge la 54. E o pierdere mare.


Pe Larisa a mai durut-o şi altădată, dar a pus gheaţă şi a trecut. Uite că acum a pus foarte multă gheaţă şi n-a mai trecut! Octavian Bellu, antrenor coordonator


Noi sperăm să concureze măcar la un aparat sau la două aici. A apărut o durere bizară, nici nu apucase să înceapă pregătirea aici Octavian Bellu, antrenor coordonator


Sursa: ProSport
Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
“E degradant pentru România să nu putem diagnostica un sportiv!”
Antrenoarea lotului de gimnastică a izbucnit după ce starul echipei și-a periclitat Olimpiada. Ea spune că “ne milogim la alții, stăm numai pe drumuri în străinătate la spitale”. Așa s-a întîmplat și cu Larisa Iordache


De Cătălin TolontanFOTO: GSP- Sînteți supărată. Altceva mai deștept nu pot să spun.
- Da, sînt. Pentru că eu de “fasciită”, așa cum se numește accidentarea Larisei, n-am auzit pînă acum în decenii de carieră. Și că n-am auzit eu nu-i nici o nenorocire. Dar cum de se poate ca să ajungem la Olimpiadă și nimeni din sistemul medical să nu fi descoperit în țară o afecțiune banală, care se vede la rezonanță magnetică?


- Simplă? Păi, Larisa tocmai are mari șanse să rateze Olimpiada.
- Tocmai de asta sînt supărată. Ratăm 4 ani de muncă pentru o accidentare simplă.
«E inadmisibil pentru România, ca țară, să aibă pretenția de a concura sportiv cu marile puteri fără să aibă doi, trei doctori sportivi și kinetoterapeuți specializați afară!»

- De ce o numiți simplă?
- Pentru că presupune ceva timp de repaus. O săptămînă, poate puțin mai mult, asta am înțeles de la Comisia medicală care a văzut-o. Dar noi nu avem acest timp. Duminică ar trebui să concureze la cele 4 aparate. Pentru calificarea echipei în finală, dar și pentru că altfel ea nu poate ajunge în finalele pe aparate.


- Cum a început totul?
- În țară, Larisa Iordache a mers strună la antrenamente. Era pregătită excelent. Cum am venit, sîmbătă, la Londra, am simțit că ceva nu e în regulă cu ea. O durea, dar nu mi-a spus. Asta face mereu! Și a greșit.
«I-am spus Larisei cînd am fost la operație în străinătate: nu mai ascunde nici o durere că e ca la durerea de măsea. Dacă neglijezi, în loc de plombă o să-ți scoată măseaua»

- Și totuși a ascuns. Normal, era Olimpiadă.
- Am trimis-o la rezonanţă magnetică aproape împotriva voinţei ei.


- Și?
- I-au găsit fasciită. O problemă la învelișul călcîiului, care e inflamat. Mi se pare umilitor să nu putem să gestionăm medical astfel de probleme! Nu dau vina pe un medic sau pe altul, ci pe felul în care e gîndită chestiunea la nivelul sportului românesc!


- Așa era și cînd luați medalii.
- Da, dar cîte sportive aveam atunci? Acum avem un număr jenant la nivelul țării.
200 de gimnaste are România de la junioare la senioare

- Adică o accidentare devine fatală pentru un întreg sport.
(Fac un calcul în minte, dar nu i-l spun. Larisa însemna probabil trei medalii: una la echipe, una la individual compus pentru ea și una, poate aur!, pe aparate. Am pierdut, într-o zi, 25% dintre medaliile potențiale ale delegației României).
- Da! Și uitați unde s-a ajuns! Îmi pare așa de rău pentru ea! Dar revin la chestiunea care mi se pare vitală și vă rog să mă ascultați bine. Cîtă vreme, voi vedea cît, mai fac gimnastică nu cred că voi apuca momentul în care România să-și conceapă un sistem performant de medicină sportivă. Și, fără el, ne ratăm copiii și șansele!


- Ce șanse avem fără Larisa Iordache sau fără ea aptă să concureze bine la 4 aparate?
- La echipe nu mai avem șanse de medalii! La aparate, vom vedea. E o lipsă formidabilă de noroc. Dacă se întîmpla o săptămînă înainte sau una după, am fi putut face ceva. Așa, a venit în cel mai rău moment posibil. Larisa vrea să concureze, dar eu nu sînt de acord să concureze accidentată. Sigur că decizia e a ei.
«Ce ne-a rămas acum e să sperăm ca, dincolo de cum va evolua sănătatea Larisei pînă duminică, Sandra Izbașa și Cătălina Ponor să se mobilizeze și să-și confirme statutul de mari campioane»

Larisa Iordache are piciorul stîng mai scurt


Accidentarea Larisei este atipică pentru gimnastică. “Ea nu s-a lovit vizibil în ultima vreme”, spune Mariana Bitang. “Poate în timp s-au acumulat niște tensiuni, ea într- adevăr se oprește într-un fel specific, cu piciorul, cînd face rotația de 360 de grade pe bîrnă”, încearcă antrenoarea să-și explice suferința sportivei. Larisa are o particularitate din naștere care e posibil să fi contribuit și ea la lezarea, în timp, a membranei “care ține laolaltă elementele călcîiului și gleznei”, după cum a definit un medic zona afectată.
«Larisa are piciorul stîng cu cîțiva milimetri mai scurt decît cel drept, e din naștere» Mariana Bitang

Călcîiul care face 25% din medaliile “tricolore”


Accidentarea Larisei Iordache este cea mai proastă veste pentru delegația României


Putea obține o medalie la individual compus, avea aproape sigur una la aparate și era gimnasta decisivă pentru tentativa echipei de a prinde podiumul


Fiecare om e preţios, nici un sportiv nu e de neînlocuit, dar membrana care ocrotește călcîiul Larisei Iordache a devenit diamantul inflamat al unei întregi delegaţii.


România are mulţi sportivi valoroși la Londra, dar pe nici unul nu stătea povara a trei medalii. Cu echipa, la individual compus și la cel puţin un aparat.


“România are potenţialul a 10-12 medalii”, anunţa COSR înainte de competiţie. Călcîiul a decis că un sfert dintre ele sînt, acum, în mare cumpănă.


Dar ce s-a întîmplat, de fapt? “Membrana aceasta este de natură fibroasă, un colagen”, explică Dan Tănase, medicul șef al delegaţiei României, ortoped la Spitalul de Urgenţă Floreasca. “În acest coș, ca să vă faceţi o imagine, stau toate celelalte componente ale călcîiului, fie că sînt oase, mușchi sau ligamente. El e prins de calcaneu”.


S-a rupt sau s-a fisurat? “Nu, doar s-a inflamat”, explică medicul. Echipa medicală a României a aplicat gheaţă și a administrat medicamente împotriva inflamaţiei. La spitalul din Satul Olimpic, Larisa Iordache a făcut două analize imagistice: ecografie și rezonanţă magnetică. S-a văzut inflamaţia și medicii din Sat au pus diagnosticul: “Fasciită”. E un edem, o inflamaţie, nu o ruptură a membranei.


Teoretic, se poate reduce sau chiar absorbi prin repaus. I-au pus piciorul într-o orteză, apoi au dus-o la o comisie medicală care i-a pus o bandă elastică, doar cu rolul de a echilibra felul în care zona aceea a piciorului suportă greutatea trupului în plină mișcare și în săriturile pe care le face o gimnastă.


Cît de mare e durerea? Doar fata de 16 ani știe exact. Ieri era decisă să încerce, dar medicii sînt sceptici că va rezista în regim de concurs. Iar antrenorii, pentru care automatismele sînt sfinte, sînt și mai puţin convinși că această membrană preţioasă va rezista.


Pînă la concurs mai e o zi. Ziua decisivă.


“Sper să învingă durerile cumplite”


Simona Amînar, vicepreședinte al FRG și fostă campioană olimpică, a spus că durerile pe care le resimte acum Larisa sînt greu de descris în cuvinte. “Sper ca dorința ei de a concura să fie mai mare decît suferința pe care o are. Măcar la unul-două aparate îmi doresc să intre în concurs. Să știți că e o durere foarte rea, te poate scoate dintr- o competiție. Aceste dureri de călcîi te iau cînd nu te aștepți și te lasă cînd nu te aștepți!”, a spus Amînar.


Aceeași accidentare


Sorana Cîrstea a suferit și ea de fasciită. Jucătoarea română de tenis a dus pe picioare această accidentare, pînă cînd problemele s-au agravat, de la o inflamație s-a ajuns la ruptură și la multe luni de suferință, de recuperare. “Am forțat un pic călcîiul și s-a rupt fascia. Eu, care sînt o persoană activă, a trebuit să stau mai mult în casă”, spunea în decembrie 2009 Sorana. Ea a fost nevoită să muncească mult mai mult pentru a reveni în clasament acolo unde era înainte de accidentare, lucru care se conturează abia în 2012.


Sursa: www.tolo.ro
Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Bellu & Bitang confirmă starea Larisei

Mariana Bitang a confirmat acum puţină vreme ştirea din Gazeta de azi despre accidentarea Larisei Iordache, "noua stea a gimnasticii din România", aşa cum o numea revista "Time" pe sportiva de 16 ani care care urma să aducă cele mai multe puncte echipei României în lupta extrem de strînsă pentru o medalie olimpică.
Lucrurile s-au modificat dramatic acum.


- Domnă Bitang, care e situaţia Larisei?
- Îmi pare rău pentru ea în primul rînd! A muncit mult ca să fie aici, dar a greşit cînd a ascuns durerile pe care le-a simţit la primele antrenamente pe care le-am făcut la Londra. Eu am simţit ceva, cu greu mi-a confirmat că o doare în zona călcîiului şi am trimis-o la rezonanţă magnetică.


- Ce picior e afectat?
- Stîngul. Are, aşa cum aţi scris, fasciită. Acum e mai bine pentru că medicii i-au aplicat o bandă elastică de o anumită densitate care i-a echilibrat felul în care se exercită forţele în zona respectivă. Dar nu va putea concura la individual compus şi vom vedea la antrenamentul de pe podium din această seară dacă va putea concura la paralele şi, poate, la bîrnă ca să se califice la finala pe aparate.


- E obligată să participe duminică la calificările pe echipe ca să concureze în finala pe aparate.
- Da, asta e problema! Nu avem deloc timp să o recuperăm. Duminică seară trebuie să concureze dacă vrea să participe la una sau două finale. La individual compus nu se mai pune problema, iar şansele noastre pentru medalii la echipă, în absenţa exerciţiilor ei la cele 4 aparate, devin nule.


- Nu sînteţi pesimistă cu şansele la medalii ale echipei?
- Sînt realistă! Ne băteam cu Rusia, dar acum nu mai avem şanse. Încercăm diseară să o urcăm pe Larisa pe bîrnă, chiar dacă nu va face tot exerciţiul. Sper ca situaţia să le mobilizeze pe Sandra Izbaşa şi pe Cătălina Ponor şi să dea ce au mai bun în acest concurs. Pentru ele şi pentru România!


Sursa: GSP
Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Vești proaste: Larisa are dureri la călcâi :(

FOTO: NBCOlympics

Larisa Iordache, noua stea şi singura gimnastă a României creditată cu mari şanse la individual compus, acuză de cîteva zile dureri severe în zona unui călcîi.


Ea a fost tratată cu antiinflamatoare şi ultrasunete, dar durerile au persistat. I s-a făcut o rezonanţă magnetică şi verdictul medicilor din Satul Olimpic a fost “fasciită”.


Conform specialiştilor, fasciita pe înţelesul tuturor este o afecţiune a membranei care înveleşte călcîiul, pe care e posibil ca Larisa să şi-o fi lezat la zecile de mii de aterizări, după salturile pe bîrnă.


Tenismana Sorana Cârstea, ea însăși prezentă în Satul Olimpic, a avut fasciită și a izbutit să joace o vreme ”pe durere”, după cum se spune în limbaj sportiv, dar apoi a luat o pauză îndelungată.


În cazul gimnastei, alerta s-a accentuat pentru că durerile au persistat şi, aseară, Larisa Iordache a ajuns la o clinică din Londra unde lucrează un ortoped german cu care antrenorii Belu şi Bitang au mai lucrat la Jocurile Olimpice de la Atena.
Această a doua opinie este hotărîtoare. “Puteţi încerca să lucreze dacă rezistă la durere, dar nu sîntem siguri de acest lucru” a fost sfatul medicilor din Satul Olimpic.

În aceste cazuri, cea care decide în final să continue să se antreneze şi să concureze cu dureri este chiar sportiva. Pentru România o eventuală neparticipare a Larisei în concurs sau o participare la capacități diminuate ar fi, realist vorbind, imposibil de compensat.


În lot mai există încă două nume de mare valoare, Cătălina Ponor și Sandra Izbașa, care au șanse aproape certe la medalii pe aparate, dar Larisa are de partea ei ”factorul moment” și este singura care se poate bate pentru podium la individual compus iar, pentru clasamentul pe podium al echipei, evoluția ei este crucială.


Sursa: Cătălin Tolontan, jurnalist GSP


UPDATE: Puteți urmări aici un inteviu cu Monica Roșu de pe dolce-sport.ro în care vorbește despre problema Larisei.
Postat în 26 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net