Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Emisiunea "Campionii Digisport"
O emisiune foarte frumoasă și foarte recentă:


Postat în 24 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fabrica de medalii 21/07/2012 - Gânduri înainte de Londra
Postat în 24 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au început antrenamentele la Londra

FOTO: GSP

Sîmbătă au ajuns la Londra, care i-a întîmpinat cu mici surprize neplăcute. Apa care refuza să curgă din robinete, bagajele care rămăseseră blocate pe benzile din aeroport, timpul îndelungat în care s-a parcurs distanţa dintre Heathrow şi Satul Olimpic. Chestiunile organizatorice nu pot copleşi însă scopul principal: participarea la vîrf la JO, aşa că ieri lucrurile au început să intre într-un program de rutină. Şi a venit primul antrenament.


Înainte de ora 11:00, fetele şi antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu se aflau deja la academia lui David Beckham. Aceasta e situată în apropiere de North Greenwich Arena, care va găzdui competiţia de gimnastică. NGA este, de fapt, celebra sală O2, rebotezată pe perioada Jocurilor cu un nume fără nuanţe sponsoriale. Un sfert de oră mai tîrziu au sosit şi băieţii, împreună cu antrenorii lor.


Sălile de antrenament sînt parte dintr-un imens spaţiu care a fost compartimentat cu panouri. Multe echipe au şedinţă de pregătire de la ora 11:00, aşa că zona e animată. Micuţele gimnaste japoneze au fost aşteptate de un snop de camere video şi salutate politicos. Cu ele vor împărţi româncele o bucată din sala de antrenament numărul 2. În capăt sînt chinezoaicele şi italiencele, iar la mijloc echipele masculine.


Mocheta aşternută pe jos fură imediat privirea. E de un roz aprins care se regăseşte şi în sigla olimpică. Aparatele sînt montate pe postament roşu viu, aşa că atmosfera din zona de antrenament e dominată de culoare. Prin pereţii şi acoperişul albe, din pînză, se filtrează o lumină bună, care inundă spaţiul. "E foarte frumos, cu multă lumină. Ne-am acomodat repede", spunea după antrenament Diana Bulimar. Fetele trec de la paralele la bîrnă, apoi la sol, pentru a încheia cu săriturile. Antrenorii le supraveghează, oferindu-le indicaţii scurte şi precise. După o oră, sînt gata să revină în Sat. Al doilea antrenament al zilei urma la ora 17:00 şi avea să fie de o intensitate diferită.


"Acum am avut o şedinţă de pregătire uşoară, de acomodare. Aparatele sînt cele pe care le ştim, Gymnova. Încet-încet, ne îndreptăm spre ritmul normal", spunea Octavian Belu, adăugînd că după-amiază urma un antrenament mai complex. "Totul e bine, trebuie să avem grijă şi de starea de sănătate a fetelor. Spre exemplu, solul e dur, dar reactiv, ceea ce e bine, s-au adaptat pe el". [...]


Familia de la etajul 2
Octavian Belu a spus că "avem condiţii bune în Sat. Stăm la etajul doi, într-un apartament mare, cu camere şi pe stînga, şi pe dreapta. Sîntem ca într-o familie". Despre problema lipsei apei, apărută sîmbătă, el a explicat: "Sperăm să se rezolve repede, dar înţelegem care e situaţia. E o chestiune de mare amploare şi e greu să ai fiecare detaliu rezolvat".


Sursa: GSP


Video de la sosirea gimnaștilor la Londra:


Postat în 23 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au plecat la Londra
param name="autoplay" value="0" />Ce spun „fetele de aur”


Sandra Izbaşa si Catalina Ponor sunt "veteranele" lotului de gimnastică. Nu mai au de mult emoţii înaintea unei olimpiade.


Ne-am pregătit continuu, din 2010, pentru că de atunci m-am reapucat de gimnastică şi mergem cu gânduri pozitive. Ne dorim din suflet să facem cât mai bine integralele și vor veni și rezultatele”, spune Sandra Izbașa.


Îmi doresc să fim tari, să ne ducem cu încredere, pentru că putem”, a declarat Cătălina Ponor. „Emoţii n-am avut nici când am fost mică, mai ales acum, după o experiență destul de mare”, mărturisește campioana.


Mezinele lotului, Larisa Iordache, Diana Chelaru şi Diana Bulimar, sunt la prima competiţie de o asemenea anvergură. S-au pregătit serios în ultimii ani, aşa că şi ele aşteaptă să câştige mai multe medalii.


Larisa Iordache crede că fetele trebuie să gândească pozitiv tot timpul că le va ieși exercițiul. Diana Chelaru își dorește să facă exercițiile la fel ca la antrenament, iar Diana Bulimar mărturisește că emoții există, dar știe că e pregătită. „Contează să ne facem treaba”, spune ea.


Citiți mai multe pe: www.digi24.ro și www.rtv.net
Postat în 21 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache: "Sunt prea agitată"

FOTO: Marius Ionescu

Zvârluga. Aşa este alintată gimnasta Larisa Iordache (16 ani), datorită energiei sale debordante. Adusă la lotul olimpic de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, Larisa Iordache reprezintă cea mai mare speranţă a României pentru cucerirea de medalii la bârnă şi la sol.


Libertatea: Lumea spune despre tine că eşti ca o zvârlugă pe sol...
Larisa Iordache: Aşa sunt eu. De mică. Nu mi-a plăcut niciodată să stau locului. Tot timpul trebuia să fac ceva. Se întâmplă însă, uneori, ca din cauza acestei dorinţe de a face foarte multe să nu fie chiar aşa bine. Antrenorii îmi atrag de multe ori atenţia asupra acestui lucru şi au perfectă dreptate. Sunt prea agitată, iar uneori greşesc exerciţii sau execuţii simple care în condiţii normale îmi ies şi cu ochii închişi.


Ai emoţii pentru Londra?
Va fi o competiţie mare. Cea mai mare. Nu am de ce să mă tem foarte tare atâta vreme cât mă simt pregătită. Dar ceva emoţii voi avea. Însă nu atât de mari încât să mă doboare.


Faci patru aparate. La care te simţi cel mai bine?
Mi-a plăcut mereu să concurez la toate aparatele în egală măsură. Dar am şi eu preferinţele mele. Bârna şi solul sunt două dintre aparatele unde mă simt de minune. În afara rezultatului pe echipe şi a celui de la individual compus, la aceste două aparate îmi doresc să fac o treabă bună în finală.


Câte medalii ţi-a propus să iei?
M-am obişnuit să nu vorbesc despre medalii. Las ca lucrurile să vină de la sine.


Am aflat de la mama ta că îţi plac mult prăjiturile cu ciocolată...
(n.r. zâmbeşte). Cui nu-i plac? Dar trebuie să am mare grijă cât mănânc, pentru că fiecare kilogram contează enorm de mult în gimnastică.


Tot mama ta ne-a dezvăluit că a doua ta mamă este antrenoarea Mariana Bitang...
Chiar să ştiţi că aşa este. Ţine foarte mult la mine. Dar şi eu la dânsa. M-a ajutat enorm de mult să fiu unde sunt acum din punctul de vedere al pregătirii. Şi domnul Bellu la fel. Sper să nu-i dezamăgesc.


Sursa: Libertatea.ro
Postat în 17 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
S-a stabilit echipa pentru JO

FOTO: GSPSportive:
Cătălina Ponor
Sandra Izbașa
Larisa Iordache
Diana Bulimar
Diana Chelaru


Antrenori:
Octavian Bellu
Mariana Bitang
Lucian Sandu


Cadre medicale:
Andreea Ianasi
Ovidiu Tanase


Sursa: Mediafax


Rezerva va fi probabil Raluca Haidu.


Felicitări fetelor și succes la Londra!!!
Postat în 12 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Filmulețe de la patrulater

SolSărituraParaleleBârna

Postat în 10 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Un adevărat spectacol!

FOTO:GSP


Fetele ne-au oferit un spectacol pe cinste sâmbătă, reușind să câștige competiția cu 180.200 puncte înaintea Italiei 169.450, Germaniei 167.300 și Franței 160.150.La individual, primele opt clasate au fost:

1. IORDACHE Larisa ROU (15.050 14.550 15.950 15.300) 60.850
2. IZBASA Sandra ROU (15.100 13.950 15.000 15.100) 59.150
3. FERRARI Vanessa ITA (14.600 13.700 14.400 15.100) 57.800
4. CHELARU Diana ROU 57.650
5. STEINGRUBER Giulia SUI 57.050
6. SEITZ Elisabeth GER 56.900
7. MYS Gaelle BEL 54.950
8. PREZIOSA Elisabetta ITA 54.750
8. FASANA Erika ITA 54.750

Pentru mai multe amanunte privind clasamentul, click aici: Concurs international Bucuresti 2012 echipe, Concurs international Bucuresti 2012 individual compus
Postat în 9 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele sunt pregătite pentru concursul de la Bucureşti!

FOTO:ProsportRomânia se pregăteşte pentru cel mai important concurs de gimnastică artistică pe care îl va găzdui după Revoluţie. Sâmbătă, 7 iulie, de la ora 16:30 (TVR1), la Sala Polivalentă în cadrul "Patrulaterului" se vor întâlni, într-un ultim concurs de verificare, echipa feminină de gimnastică a României, a Italiei, Germaniei şi Franţei. Podiumul de concurs a fost deja instalat, iar fetele au făcut azi un prim antrenament în sală, urmând ca mâine să aibă două repetiţii, de la ora 10:00 şi 16:30. Intrarea la competiţia de sâmbătă este liberă.


Înainte de concursul de la Bucureşti, câteva dintre fetele pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au explicat, pentru ProSport, ce înseamnă acest concurs pentru ele şi au transmis un mesaj special iubitorilor de gimnastică.


Sandra Izbaşa (campioană olimpică şi dublă campioană europeană 2012 , cu echipa şi la sărituri)
"Este o verificare de bun augur pentru noi, chiar înainte de Jocurile Olimpice. Sper să fie un public numeros pentru că vom prezenta noile exerciţii cu care vom merge la Londra şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Va fi un concurs special pentru că va fi pe podium şi deja va arăta ca orice concurs mare. Sunt în grafic cu pregătirea şi îmi doresc să prezint noul sol, dar şi o săritură nouă pe care încă o mai lucrez. Sper ca sâmbătă să fie cât mai multă lume alături de noi"


Cătălina Ponor (triplă campioană olimpică, dublă campioană europeană 2012, cu echipa şi la bârnă, vicecampioană europeană 2012 la sol)
"Concursul de la Bucureşti este o verificare ca toate celelalte concursuri. Un test pentru a vedea în ce situaţie suntem, este un concurs destul de important pentru a face echipa, pentru a o construi, pentru ca antrenorii să vadă care este cel mai bun. Nu aş transmite un mesaj special publicului din Bucureşti însă mi-aş dori din suflet să fie în sală pentru că este logic şi normal să vină pentru a susţine o echipă olimpică care maxim într-o lună de zile va concura la Jocurile Olimpice. În plus, dacă ne gândim bine în această echipă olimpică sunt şi campioane europene şi mondiale şi olimpice şi lumea ar trebui să vină să le vadă"


Larisa Iordache (dublă campioană europeană 2012, cu echipa şi la sol, vicecampioană europeană 2012 la bârnă)
"Pregătirea pentru Londra merge bine, sper numai să rămânem sănătoase, să nu apară probleme. Concursul de sâmbătă e o verificare pentru Jocurile Olimpice, îmi doresc să fac toate aparatele, să prezint ce am nou pentru Londra, însă va depinde de ceea ce hotărăsc antrenorii. Faptul că vom avea concurenţă puternică e o motivaţie în plus pentru a-mi face cât mai bine exerciţiile. Nu am emoţii foarte mari pentru că deja va fi a doua oară când voi concura în Sala Polivalentă, poate un pic la gândul că vor fi părinţii mei în tribună. Sper ca lumea să vină să ne susţină pentru că vor vedea un spectacol frumos"


Diana Bulimar (campioană europeană 2012 cu echipa)
"Concursul de la Bucureşti e important pentru mine că îmi dă şansa să arăt ce pot şi astfel să mă bat pentru locul meu în echipa pentru Londra. Sper să fac un concurs bun, fără ratări şi să prezint noile exerciţii la care am mai adăugat câte o legare, două şi vreau să le fac exact ca la antrenament. Cred că o să fie o competiţie frumoasă şi sper ca lumea să fie alături de noi"


Diana Chelaru (vicecampioană mondială la sol 2010 şi vicecampioană europeană la sol 2011)
"Faptul că nu am prins echipa pentru Europene m-a motivat mai mult, am muncit mai mult, am devenit mai ambiţioasă. Faţă de anul trecut mă simt mai puternică psihic, mai motivată, mai îndrăzneaţă în elementele pe care le abordez şi mă bucur că am reuşit să mai cresc un pic la fiecare aparat şi să mai câştig la acurateţe. Îmi doresc ca sâmbătă să fac un concurs curat, fără ratare şi ca încet-încet să prind un loc în echipa pentru Londra. Gimnastica e un sport frumos, care place tututor şi de aceea îi invit pe toţi oamenii din Bucureşti să fie alături de noi, sâmbătă"


Sursa: Prosport
Postat în 6 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net