Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Doha World Cup - Rezultate finala paralele

FOTO:www.dohagym.com

Felicitari Larisa si Diana!


Detalii clasament:
1.Beth Tweddle 15.175 (6.9 + 8.275)
2.Jian Yuyuan 14.875 (6.6 + 8.275)
3.Lisa Hill 14.575 (6.1 + 8.475)
4.Larisa Iordache 14.525 (6.2 + 8.325)
5.Diana Bulimar 14.275 (5.6 + 8.675)

5.Marta Pihan-Kulesza 14.275 (5.7 + 8.575)
7.Giulia Steingruber 13.775 (5.7 + 8.075)
8.Nadine Jarosch 13.725 (5.4 + 8.325)


VIDEOLarisa:Diana:


Postat în 29 martie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Calificari Doha World Cup
Tocmai s-au terminat calificarile la paralele. Diana si Larisa s-au calificat in finala de pe locurile 4 si 5 insa cea mai mare surpriza este nota Larisei la dificultate - 6.5 si nota Dianei la executie - 8.8, ea si Beth Tweddle avand cea mai mare nota la executie. Felicitari!!!


La barna din pacate Larisa a avut 2 ratari si desi pregatise o barna din 6.9, in urma ratarilor a primit doar 6.2 la dificultate si cu nota 12.850 nu s-a calificat in finala la barna. Catalina s-a calificat insa de pe prima pozitie.


Postat în 28 martie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
"Pici" reloaded

FOTO:GSPLarisa Iordache, atuul antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang pentru Londra 2012, continuă în forţă pregătirea pentru concursul olimpic. La trei săptămâni după ce a urcat pe podium la American Cup, "Pici" ia startul azi la etapa de Cupă Mondială de la Doha, unde va evolua la bârnă şi la paralele.


"După concursul din America, Larisa a venit mai dornică de muncă şi mult mai motivată. La Doha, va prezenta elemente noi la ambele aparate, cu o dificultate mai mare decât ce a avut până acum", a explicat Mariana Bitang. Alături de Larisa, vor participa Diana Bulimar (paralele şi sol) şi Cătălina Ponor (sol şi bârnă), iar la masculin Vlad Cotuna (sol, paralele şi bară fixă), Cristian Băţagă (sol, cal, inele şi sărituri) şi Ovidiu Buidoşo (cal, paralele şi bară fixă). Azi au loc calificările, iar mâine şi vineri finalele pe aparate.


Sursa: Prosport.ro
Postat în 28 martie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
American Cup

Credit: Greg Long/Longshot Photography


Clasament:
1. Jordyn Wieber 61.032
2. Aly Raisman 60.832
3. Larisa Iordache 59.332 VT: 14.866 (D 5.8) UB: 14.233 (D 6.2) BB: 15.400 (D 6.6) FX: 14.833 (D 6.1)
4. Victoria Moors 56.365
5. Diana Chelaru 56.100
6. Georgia Simpson 54.566


Larisa a fost fenomenala, iar intr-un concurs oficial clasamentul nu ar fi fost la fel. ;)
Felicitari Pici, esti pe drumul cel bun!Diana paralele - minutul 5
Larisa paralele - minutul 7
Larisa barna - minutul 28, sec 15
Postat în 5 martie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Super Interviu GSP cu Larisa

Bucureşteanca împlineşte anul acesta 16 ani, iar competiţia de la Londra va fi printre primele sale întreceri la senioare, unde vrea să surprindă pe toată lumea


Copil sau adolescentă? Ea spune că e un copil, iar la 18 ani va deveni domnişoară. În actele gimnasticii din acest an e însă senioară şi poate participa în concursuri, pentru că pe 19 iunie Larisa Iordache împlineşte 16 ani. Fata înaltă de 1,41 de m este una dintre surprizele pe care le ascund la Izvorani, printre aparate, Mariana Bitang şi Octavian Belu.
Şi pentru că linia dintre copilărie şi seniorat este una subţire, i-am propus să ne jucăm un pic. Am ales "Piticot". Printre pioni de culori diferite, zaruri şi avansări printre numere, povestea Larisei se dezvăluie. În multe culori.
Pe solul din sala de la Izvorani, încercăm să asamblăm jocul.


- Cred că astea vin aici, spune Larisa, preluînd controlul.


În cîteva secunde totul e pregătit. Ea dă prima cu zarul. Trei. Pune mîna pe pionul alb şi îl mută pe harta albastră. E un Piticot upgradat. Cam aşa începe jocul, cu aruncarea unor zaruri. Aşa s-ar putea spune şi despre începutul Larisei în gimnastică. Era în parc, se dădea cu rolele, avea cinci ani jumătate, iar antrenoarea a văzut-o. În prima zi nu a vrut să intre în sală, dar pînă la urmă bunica sa a reuşit s-o convingă. Continuăm să dăm cu zarul. Ne jucăm, dar la un moment dat, Larisa a înţeles că gimnastica nu e o joacă. "La opt ani am înţeles acest lucru, atunci am făcut elemente mai complicate, atunci mi-am dat seama că nu e o joacă"


- Atunci ce este gimnastica?


Cîteva secunde de pauză, marcate de o rotire a ochilor.


- Nu este nici un chin, pentru că vin cu plăcere în sală, dacă nu intri cu plăcere e clar că nu iese nimic. În fiecare zi înveţi ceva nou, un element mereu înveţi să-l faci cît mai bine.


În timp ce cuvintele se leagă unele de altele, Larisa e prima pe tabla de Piticot. Şi în gimnastică a sărit peste etape, la lotul olimpic de junioare a fost cooptată devreme, la cel de senioare de asemenea. "Antrenorii au vrut să mă aducă la un nivel ridicat din timp, probabil de aceea m-au luat atît de devreme", spune ea fără să aducă vorba despre talent.


Emoţii de gimnastă


Deşi s-a născut la douăzeci de ani după momentul Montréal, Larisa o identifică drept idol pe Nadia. "Mama mi-a făcut rost de casete, de reviste, de cărţi, ca să ştiu tot despre ea". Cînd idolul a intrat în sală, s-a bucurat. "Nu i-am adresat nici o întrebare pentru că eram cea mai mică de aici", spune Larisa, care nu se poate obişnui să vorbească fără prenumele de politeţe. "Cînd eşti în lumea gimnasticii, înveţi anumite lucruri, nu poţi să i te adresezi unei persoane care intră în sală cu tu", explică ea. A crescut văzîndu-le la televizor pe Sandra Izbaşa şi pe Cătălina Ponor, iar acum e în sală alături de ele. "Mă înţeleg foarte bine cu ele, sîntem o echipă, iar eu muncesc ca să le depăşesc, prezenţa lor îmi dă ambiţie şi putere de muncă".


- Ai ajuns în vîrf?, o întreabă Mariana Bitang, care o priveşte de la distanţă.


- Încă nu, spune Larisa zîmbind şi imediat aruncînd zarul. 6 şi pionul ei fuge.


Şi gîndurile fug spre Jocurile Olimpice. Unde simte Larisa că stă cel mai bine? "La sol şi la bîrnă, dar trebuie să fiu bună la toate. Am mai crescut şi dificultatea exerciţiilor, dar mai am de corectat anumite lucruri, ca să fiu cît mai sigură la concurs. Mai am ceva de muncă la paralele şi la sărituri".


Mai multe nu vrea să dezvăluie pentru că vrea să fie o surpriză pentru toată lumea. Fără nici un concurs cu presiune atît de mare, ea se va arunca în braţele Jocurile Olimpice. "Emoţii sînt mereu, dar trebuie să le faci să fie constructive, să fiu concentrată să fac totul cît mai bine". Înainte de JO însă sînt Campionatele Europene, o încălzire pentru ce va urma la Londra. "Sper să fiu în echipă, eu muncesc din toate puterile, mai sînt şi alte concursuri, o iau pas cu pas. Principalul gînd e despre Jocurile Olimpice. Ce fel de gimnastă aş fi dacă nu aş cîştiga o medalie olimpică? Îmi doresc în primul rînd la individual compus, la bîrnă, la sol. Vreau să reprezint România cu onoare şi să fiu cea mai bună. Nu visez la altceva, asta e viaţa mea", spune fără să răsufle Larisa. Am uitat de joc printre atîtea cuvinte frumoase rostite de o fată care are 15 ani. Mai dă o dată cu zarul şi nefericitul o duce cu foarte multe căsuţe în urmă. Nu se supără, doar zîmbeşte. Încercăm să o luăm din nou un pic înapoi.


- Aveai o poveste preferată, atunci cînd erai mică, pentru că după standardele gimnasticii eşti deja mare?
- Bunica îmi spunea poveşti. Cenuşăreasa e preferat mea, îmi plăcea că dintr-o fată săracă devenea una bogată.


- Ţi-ar plăcea să fii Cenuşăreasa României la Jocurile Olimpice?
- Da, normal.


De la persoanele dragi, cel mai bun sfat pe care-l ţine aproape de suflet este acesta. "Tu eşti cea mai bună şi poţi să faci tot ce-ţi pui în minte". Probabil aşa i-a sopţit bunica atunci cînd i-a dat drumul la mîna şi a lăsat-o în sală la cinci ani şi jumătate.


Suferă în tăcere


Zilele s-au adunat şi la şase ani a venit primul concurs la care a participat, primele culori pe pleoape şi în obraji. "Antrenoarea mea m-a băgat în afara concursului ca să fiu pregătită. După ce am coborît de pe bîrnă m-a întrebat dacă am avut emoţii, iar eu am spus nu". I-a plăcut senzaţia şi apoi întreba mai mereu cînd mai intră în concurs sau cînd o va mai machia. Acum face singură acest lucru, dar nerăbdarea de a intra în concurs a rămas aceeaşi.
Nu totul are culori aprinse, s-a întîmplat să mai rateze, să mai aibă accidentări. "Mi-aduc aminte că odată, la şcolare, am căzut de trei ori de pe bîrnă. Anul trecut n-am ratat în nici un concurs şi sper să rămînă aşa. E cel mai groaznic moment, să te duci la un concurs, să speri că urci pe podium şi apoi să ratezi". Despre probleme medicale nu-i place să vorbească. "Nu-mi place să fiu dată la o parte de la aparate. Am un stil de a nu spune dacă mă doare ceva. Nu-mi place prea mult să lucrez fizic sau artistic, la aparate e altceva". Lucru confirmat şi de Mariana Bitang.


"La FOTE a concurat într-un picior". A venit în ţară cu 5 medalii.


Ambiţioasa Larisa a vrut vreodată să lase gimnastica în urmă? "A fost un moment la 13 ani. Mă gîndeam cum e să fiu un copil normal, şi noi sîntem normale, dar n-am putut pentru că îmi place prea mult gimnastica", spune Larisa cu gesturi ample. După minute bune de discuţii, Larisa a ajuns prima în vîrf, se vede că îi place să cîştige. Pentru ea timpul rămas pînă la Jocurile Olimpice nu se măsoară în zile, ci în antrenamente.Foto: Curaj Romania

"Nu există gimnastă căreia să nu-i placă dulciurile"


Interviu. Pentru Larisa, deocamdatră exista doar sportul pe care-l practică de la cinci ani, ea dezvăluind şi micile plăceri pe care şi le permite


- Ce fel de cadouri îţi place să primeşti?
- Am primit multe cadouri, dar cel mai mult mă bucur pentru costumele de gimnastică. Trebuie să fie simplu, dar să aibă ceva special. Îmi plac toate culorile.


- Ce este timpul pentru tine?
- Timpul meu acum înseamnă muncă, odihnă şi cîteva ore de relaxare.


- Ce faci în orele de relaxare?
- Stau pe Ipad.


- Pe Facebook?
- Am cont, dar nu prea stau online. Mai mult mă joc. Îmi place foarte mult Angry Birds. Mai merg la bazin, la mall, ne jucăm Wii.


- Colecţionezi ceva?
- Da. Insigne. Am în jur de 80.


- Ce obiecte de aur ai?
- Am lănţişoare, cercei, brăţări, dar nu-mi place să port prea multe.


- Unde ai medaliile pe care le-ai adunat?
- Sînt acasă. Prin bibliotecă, agăţate de perete.


- Îţi plac şi alte sporturi?
- Patinajul artistic şi baletul.


- Doamna Bitang spunea că-ţi plac vişinele în ciocolată?
- Nu există gimnastă căreia să nu-i placă dulciurile.


"Larisa este genul de sportiv pe care-l întîlneşti mai rar în zilele noastre. Are calităţi, vrea şi poate să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului"
"Larisa îşi doreşte atît de mult să acumuleze tot ce se poate din gimnastică încît ascunde şi cînd o doare ceva. Zilele trecute, kinetoterapeuta mi-a spus după şedinţa de masaj că bănuie la Larisa o contractură musculară la spate. Am întrebat-o dacă e adevărat, iar Larisa a recunoscut într-un final, explicîndu-mi că i-a fost frică că nu o mai las la antrenament", Mariana Bitang, antrenor lot olimpic.


Larisa Iordache


Născută pe 19 iunie 1996 la Bucureşti


FOTE


aur la individual compus, bîrnă, sol
argint la sărituri şi paralele


Campionatele Europene de Juniori


aur la sol
argint la bîrnă
bronz la individual compus


Pe urmele Nadiei


Larisa Iordache va participa în acest week-end la Cupa Americii, unul dintre primele sale concursuri ca senioară. Ea va merge peste Ocean alături de Diana Chelaru. În 1976, Nadia s-a impus la această competiţie, iar apoi a uimit lumea cu perfecţiunea sa. Întrecerea se desfăşoară la New York în celebra Madison Square Garden.


Sursa: GSP
Postat în 29 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Revista Tare! nr.3

Numărul 3 al revistei Tare! a apărut chiar în ajunul Crăciunului ca un frumos cadou pentru iubitorii gimnasticii românești. Cuprinde articole scrise cu sufletul de către fanii acestui sport minunat, interviuri interesante și o galerie de poze de la Campionatul Național organizat la Onești și Campionatul Mondial de la Tokyo.


Vă invit să o citiți cu plăcere aici.
Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnastele au petrecut Crăciunul în Franța

Componentele lotului olimpic al României și-au petrecut Crăciunul într-un cantonament în Franța, organizat de către clubul de gimnastică de la Dijon. Scopul acestui cantonament a fost acela de a le scoate puțin pe fete din atmosfera de la Izvorani, de a schimba aerul, dar și de a încerca aparatele Gymnova - aceleași aparate care vor fi și la Jocurile Olimpice de la Londra.


Președintele clubului din Dijon a afirmat pentru site-ul francez Bienpublic că “este ca și cum l-am avea Usain Bolt în sala de sport“, referindu-se bineînțeles la gimnastele noastre.


Sursa: Fangymnastics


Gimnastele aflate în cantonament sunt: Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea, Raluca Haidu, Daniela Andrei, Diana Trenca.
Postat în 11 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa la paralele în Italia “Rana Gioiaverde Cup”V-a fost dor de Larisa? Uite că o revedem din nou în concurs și nu oricum ci cu un frumos exercițiu la paralele.
Felicitări pentru o revenire așa frumoasă!


Clasament paralele:


1. Viktoria Komova 15.700
2. Larisa Iordache 14.150
3. Giorgia Campana 13.600
4. Carlotta Ferlito 13.450
5. Elisabetta Preziosa 11.100
Postat în 9 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa va rata Naționalele
Astăzi a apărut pe romgym.ro informația că Sandra, Larisa și Diana Chelaru nu vor concura în acest week-end la Campionatele Naționale din cauza unor probleme medicale. sad


“În ceea ce le privește pe fete, în ciuda unor absențe, cum ar fi cele ale Sandrei Izbașa, Larisei Iordache sau Dianei Chelaru, ca urmare a unor probleme medicale, ne așteptăm la prestații de calitate, interesul fiind, evident, ridicat atât în ceea ce le privește pe sportive cât și pe tehnicieni, de la lot sau cluburi, pentru că noi privim totul în momentul de față prin prisma apropiatelor Campionate Mondiale de la Tokyo și, desigur, a Jocurilor Olimpice de anul viitor, de la Londra, iar responsabilitățile și pretențiile sunt ridicate…”, a declarat Anca Grigoraș, antrenor federal pentru romgym.ro.


Sper să nu fie nimic grav iar Sandra și Diana să fie apte pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo, iar Larisa să își revină cât mai repede.
Postat în 24 august 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
EYOF 2011 – 4 din 4Tocmai s-a încheiat finala la sărituri, o finală care i-a adus Larisei a doua medalie individuală, de această dată una de argint. Primul loc a fost ocupat de către reprezentanta Germaniei, Janine Berger, care a executat o săritură foarte valoroasă, notată cu 14.775, dificultate 6.3, care a propulsat-o pe primul loc. Larisa a executat un FTY pentru care a obținul nota 13.950 și un DTY notat cu 14.500, două sărituri foarte bine executate. Pe locul trei, italianca Erika Fasana a fost notată cu media 14.087.

EDIT: Paralelele îi aduc Larisei încă o medalie de argint după o ezitare în exercițiu. De data aceasta, Larisa și italianca Erika Fasana au fost întrecute de reprezentanta Ungariei, Noemi Makra, care nu a avut un exercițiu dificil însă evoluția ei a fost curată.

EDIT: După cum probabil era de așteptat văzând rezultatele din calificări, Larisa s-a impus la bârnă cu un super-exercițiu, așa cum știe ea să facă. Evoluând prima și reșind o notă așa de bună, 15.000 (D 6.4), a reușit să pună presiune pe celelalte concurente. Georgiana a terminat competiția pe poziția a cincea, fiind notată cu 13.625.EDIT: Larisa încheie astăzi și ultima finală din concurs cu încă o medalie de aur, de data aceasta la sol. Un concurs foarte frumos făcut de Larisa în Turcia, un concurs ce o propulsează printre favoritele la Olimpiada de anul viitor și care o promovează la nivel internațional, dacă mai era nevoie.


Cu 3 medalii de aur: individual, bârnă și sol și 3 de argint: echipe, sărituri și bârnă, Larisa reușește o performanță deosebită, fiind medaliată la toate competițiile și reușește să rămână neînvinsă la individual compus în acest an.
Mult succes, Larisa, și să nu cedezi locul 1 nici anul viitor. ;)

Felicitări tuturor gimnaștilor noștri prezenți la această competiție!


EDIT: Un articol și un filmuleț despre EYOF puteți găsi pe situl TVR.
Postat în 29 iulie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net