Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

"Pici" cu inimă mare!
"Noua Nadia" a primit premiul "Pariul ProSport"! EA ne va reprezenta la JO 2012!

Larisa Iordache a strâns în jurul ei admiraţia şi interesul întregii lumi a gimnasticii. "Noua Nadia", aşa cum este alintată, micuţa de doar 14 ani a fost vedeta României la Europenele de juniori de la Birmingham, unde a cucerit nu mai puţin de patru medalii (aur la sol, argint la bârnă şi cu echipa, bronz la individual compus). O performanţă care parcă deschide drumul următoarelor visuri de podium, totul adunându-se într-un trofeu simbolic, "Pariul ProSport", care-i revine Larisei.


În sala de la Izvorani, antrenamentul este pe sfârşite. Nimeni nu ţine cont că sunt primele zile ale noului an şi se lucrează la maximum, iar intensitatea pregătirii colorează feţele concentrate ale fetelor. "Nu ai cum să te plictiseşti în sală. Întotdeauna ai ceva de corectat, ai de învăţat, de repetat. Trebuie să te antrenezi cât mai mult şi să atingi perfecţiunea", îşi rezumă propriul crez Larisa Iordache. Ţine cu un braţ protector trofeul primit, în timp ce mâna liberă, albită de praful de magneziu, desenează cercuri pe trambulina de sărituri, transformată în bancă de discuţii.


Fetiţa de pe role pasionată de balet


Povestea ei nu se deosebeşte cu nimic de cea a altor fete care visau să devină Nadia.


Se plimba cu rolele într-un parc din Bucureşti alături de mama ei când a fost remarcată de antrenoarea Mariana Silişteanu de la CSS 7 Dinamo, care i-a propus să vină la gimnastică. "Mama dorea să fac balet, şi la asta mă gândeam şi eu. Eu n-am vrut deloc să merg la gimnastică. Prima dată când am mers la sală la Dinamo, nici nu am intrat, abia a doua oară mi-am făcut curaj" , zâmbeşte micuţa de nici un metru şi jumătate. Avea cinci ani şi jumătate şi nicio idee despre ce va urma. La 11 ani făcea deja parte din lotul de junioare de la Oneşti, câştiga primele concursuri şi continua să viseze. "Toate fetele o iubeam pe Nadia. Ziceam ce norocoasă a fost să câştige atâtea medalii şi să fie cea mai bună. Azi ştiu că nu era doar noroc, ci foarte multă muncă, ambiţie şi dorinţă", punctează "Pici".O mână de om, cu idei, gânduri şi dorinţe pe care şi le exprimă direct, sincer, privindu-te în ochi.


"Mi-aţi făcut o surpriză frumoasă"


Larisa frapează prin maturitatea cu care îşi gândeşte viitorul, prin felul în care îşi calculează paşii spre visul de aur. "Se spune că noi, gimnastele, gândim cu doi, trei ani mai mult faţă de cât avem. Sunt aici pentru că vreau să fac ceva pentru viitorul meu şi pentru că vreau să fiu cea mai bună din lume" , mărturiseşte, în timp ce ochii mari, căprui, te fixează cu insistenţă.


Seriozitatea cu care vorbeşte despre tot ce înseamnă viaţa în gimnastică, miile de ore de antrenamente, te face să îţi dai seama că totul nu este doar un vis clădit pe câteva vorbe. Mâinile micuţe strâng, inconştient parcă, bucata dreptunghiulară de sticlă transparentă şi câteva urme albe rămân pe trofeul tocmai acordat. "E o surpriză frumoasă, nu mă aşteptam. Mă bucur pentru toată această atenţie", rosteşte încet. În liniştea sălii, timpul se scurge încet, într-o singură direcţie: spre Londra 2012.


În 2010, la Naţionalele României, Larisa a obţinut cele mai mari note din concurs, la bârnă şi la sol, depăşindu-le chiar pe senioarele Ana Porgras şi Diana Chelaru


"Vreau aur la Londra"


Larisa se pregăteşte cu gândul la marea competiţie care va începe peste 566 de zile, în capitala Angliei. Până atunci ia lucrurile treptat, iar primul test pe care îl va da pentru Londra 2012 va fi în acest an, miniolimpiada, Festivalul Olimpic al Tineretului European.


Ai un aparat preferat?
Bârna şi solul. În general îmi plac toate aparatele, iar cel mai mult îmi doresc medalie de aur la individual compus.


Vei împlini vârsta de participare exact înainte de JO. Nu e o aşteptare prea mare?
Nu, deloc. Ceea ce ştiu este că până atunci trebuie să muncesc din greu. Eu sper ca la Londra să fiu o surpriză, celelalte concurente nu vor şti ce pot şi sper să le surprind.


Ce îţi doreşti?
Să urc pe podium la Londra, pe cea mai înaltă treaptă, cu echipa, apoi vreau aurul şi la individual compus, şi o medalie pe aparate.


La Europene a fost un adevărat duel între România şi Rusia...
Da, dar nu mă sperie rusoaicele, chiar mă ambiţionează. Am văzut că Komova e bună, dar de ce nu aş fi şi eu la fel? Prin multă muncă ştiu că pot fi mai bună ca ea.


La 11 ani ai fost la lotul de junioare, la 14 ani eşti la senioare. Nu e cam repede?
Nu ştiu. Pentru mine contează să mă pregătesc cu fete care sunt mai bune decât mine, mă ambiţioneză acest lucru, pentru că îmi doresc şi eu să fac mai mult.


Ce ai învăţat de când te antrenezi cu lotul mare?
Să am mai multă încredere în mine, să apreciez mai bine nivelul la care mă aflu.


Cum este să te pregăteşti cu Bellu şi Bitang?
Te ajută mult să avansezi, te încurajează, îţi dau încredere să faci elemente mai dificile, ceea ce înseamnă mult pentru noi.


Autoevaluare prin scris


Performanţa în sport nu se obţine numai prin muncă susţinută, ci şi prin imaginea corectă pe care sportivul o are despre el. Corectă cu ea însăşi, Larisa ţine un jurnal în care notează aproape zilnic cum evoluează viaţa în sală. "Îmi place să ştiu ce a mers bine într-o zi şi ce nu, să îmi pot da seama cum progresez şi să compar toate aceste lucruri. Mă ajută mult să înţeleg unde greşesc şi cum ar trebui să schimb lucrurile de care nu sunt mulţumită", explică ea.


articol scris de Mirela Băsescu


Sursa: ProSport
Postat în 8 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache a dominat concursul de la SchiltigheimIn micul oras francez Schiltigheim, situat in departamentul Bas-Rhin, din regiunea Alsacia, in apropiere de Strasbourg, a avut loc un concurs international de gimnastica artistica, in organizarea Clubului de Gimnastica «Concordia Schiltigheim», unul dintre cele mai vechi asociatii sportive din Alsacia, creata in 1877 si care, anul viitor, va celebra, la 15 mai, 133 de ani de existenta.
Intrecerea a reunit gimnasti si gimnaste din Belgia, Franta, Italia, Germania, Cehia, Spania, Letonia, Marea Britanie etc.


Romania a aliniat la startul competitiei pe Larisa Iordache, Daniela Andrei, Diana Trenca, Maria Balea (antrenor Cristian Moldovan) si pe Andrei Ursache, Alin Jivan, Andrei V. Muntean (antrenor Ionut Corlaci). Vlad Cotuna, anuntat anterior, nu a mai facut deplasarea, el fiind inclus in lotul care va evolua la a 42-a editie a Campionatelor Mondiale de la Rotterdam (16 – 24 octombrie 2010).


In fata unui public prezent in numar foarte mare in tribunele de la Gymnase des Malteries, gimnastii nostri au dominat competitia, in special concursul feminin, in cadrul caruia Larisa Iordache, Dana Andrei si Diana Trenca s-au dovedit a fi cvasi-imbatabile, ele ocupand, in ordine, podiumul competitiei la individual compus, cu 58.000 – 54.750 – 52.900.


Indiscutabil, cea mai buna gimnasta din concurs a fost Larisa Iordache, care s-a impus in trei din cele 4 aparate, situandu-se pe locul intai la barna (14.900), paralele (14.250) si sol (14.500), ea fiind bine secondata de Daniela Andrei, locul secund la paralele (14.000) si sol (13.800), dar si pe 3 la sarituri (14.000), dar si de Diana Trenca: 2 – barna (13.650), 3 – paralele (13.450) si Maria Balea – 3. sol (13.800).


Sa retinem, totodata, si faptul ca la paralele intreg podiumul a fost ocupat de gimnastele noastre (Iordache – Andrei – Trenca), in timp ce la sol, fetele s-au plasat in grup pe primele patru pozitii (Iordache – Andrei – Balea – Trenca).[...]


In ansamblu, a fost un concurs reusit, care a insemnat pentru tinerii nostri gimnasti posibilitatea de a acumula un plus de experienta.


Pentru a vedea rezultatele complete, click aici:
Feminin: Individual compus, Barna, Paralele, Sarituri, Sol
Masculin:Individual compus, Bara, Cal, Inele, Paralele, Sarituri, Sol


Sursa: romgym.ro


Puteti vedea exercitiile Larisei pe youtube : sol, barna, paralele, sarituri
Postat în 12 octombrie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache: "Nu m-au speriat rusoaicele! Sigur voi obţine aurul la JO din 2012"Gimnasta Larisa Iordache, care a obţinut patru medalii la junioare, la Campionatele Europene de la Birmingham, s-a declarat încrezătoare că la Jocurile Olimpice din 2012 se va afla pe prima treaptă a podiumului la individual compus."Mă aşteptam la un asemenea rezultat şi am tras foarte tare pentru a obţine aceste medalii. Am avut puţine emoţii la început, dar mi-au trecut pe parcurs. Nu m-au speriat rusoaicele pentru că ştiam ce pot eu şi am continuat să lupt. La individual puteam obţine mai mult decât bronzul, dar voi munci mai mult pentru a obţine medalia de aur. Sigur voi obţine aurul la JO din 2012", a spus Iordache.


Delegaţia României care a participat la Campionatele Europene de gimnastică feminină de la Birmangham a sosit la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, luni seară, în jurul orei 23.30.


România a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European cu următorul bilanţ:


Junioare - medalie de argint pe echipe, medalie de aur la sol, argint la bârnă şi bronz la individual compus (Larisa Iordache), medalie de bronz la paralele (Diana Bulimar)


Senioare - medalie de bronz pe echipe, aur la bârnă (Amelia Racea) şi bronz la bârnă (Raluca Haidu), medalie de bronz la sol (Diana Chelaru).Prosport
Postat în 4 mai 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Medalie pentru LarisaFelicitari Larisei pentru medalia de bronz câştigată astăzi în cometiţia individuală la campionatul European de junioare de la Birmingham!!!


Larisa s-a clasat pe locul 3 dupa rusoaicele Victoria Komova (58.375 puncte) şi Anastasia Grishina (56.950), obţinând punctajul de 55.675 (VT 13.650, UB 13.150, BB 14.675, FX 14.200). Diana Bulimar, cealaltă reprezentantă a României s-a clasat pe locul 4, cu un punctaj de 54.175 pe cele patru aparate.


Felicitări fetelor, aţi fost extraordinare! Mult succes în finalele pe aparate!Barna:Sarituri:Paralele:

Postat în 30 aprilie 2010.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Top Gym 2009Reprezentanta noastra, Larisa Iordache, a urcat la finalul competitiei de individual compus pe treapta cea mai inalta a podiumului din cadrul competitiei dedicate junioarelor, TopGym. Astfel putem spune ca Larisa si-a luat revansa, deoarece ea a participat si anul trecut la aceasta competie, unde a ocupat pozitia a patra.


La finalul competitiei pe aparate, Romania a mai castigat doua medalii: aur prin Larisa Iodache (la barna) si argint prin Diana Bulimar (la sol). De asemenea, in concursul pe echipe, unde Romania a participat alaturi de Slovenia (tarile au fost grupate 2 cate 2), gimnastele noastre au castigat medalia de bronz.


Rezultatele complete pot fi gasite aici.

Sursa: fangymnastics.com
Postat în 29 noiembrie 2009.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Nationale 2009Postat în 26 septembrie 2009.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Competitia Internationala de la Woluwé Saint-Lambert

FOTO:Tanja MoodyLarisa a participat weekend-ul acesta la a patra editie a Competitiei Internationale de la Woluwé Saint-Lambert unde le-a avut ca adversare pe americancele Corrie Lothrop, Olivia Courtney si Amanda Jetter, pe colegele ei Ana Maria Baicu, Patricia Tiron si Mihaela David, pe olandezele Jocelyn Kraan, Ewald Marrit, Lieke Wevers, Tahnee Masela, Wyomi Masela si Natasja Blind si junioarele din Belgia: Kim Van Limbergen, Jolien Eggermont, Marieke Herteleer, Monica Dejardin si Emilie Ibragimova.


Larisa a avut o evolutie buna, asa cum ne-a obisnuit, reusind sa se claseze a patra la individual, la doar 5 sutimi de americanca Amanda Jetter.


Clasamentul complet este:


1. Corrie Lothrop (58.35)
2. Olivia Courtney (58.05)
3. Amanda Jetter (57.10)
4. Larisa Iordache (57.05)
5. Jolien Eggermont (55.45)
6. Lieke Wevers (55.30)
7. Jocelyn Kraan (53.95)
8. Marrit Ewald (53.55)
9. Marieke Herteller (52.45)
10 Ana Maria Baicu (52.05)
11. Monica Dejardin (50.90)
12. Patricia Tiron (49.45)
13. Kim Van Limbergen (49.35)
14. Mihaela David (47.80)
15. Tahnee Masela (38.80)


Multumim DutchFan33 si gymcat67 pentru videoclipuri.


Barna:Sol:Paralele:
Postat în 15 decembrie 2008.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Top Gym 2008Alaturi de Diana Bulimar, Larisa Iordache a reprezentat Romania la competitia Top Gym din Belgia unde s-a clasat pe locul 4 la competitia individuala cu un punctaj de 54.100 (sarituri: 14.300, paralele: 10.300, barna: 14.950, sol: 14.550), iar in finala pe aparate a obtinut locul doi la barna si locul intai la sol.


Din pacate Diana Bulimar a suferit un mic accident la glezna in timpul incalzirii si nu a mai putut participa, din aceasta cauza fetele clasandu-se pe ultimul loc in finala pe echipe.


Avem aici si clasamentul din prima zi a competitiei:


Clasament Top Gym - Competitia individuala
Clasament Top Gym - Competitia individualaSi cateva videoclipuri multumita lui DutchFan33 si eternalemotion:


Barna AA:Barna EF:Sol AA:Paralele EF:Prima saritura:A doua saritura:
Postat în 30 noiembrie 2008.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Nationale 2008


Postat în 1 noiembrie 2008.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Noua Nadia (articol din 2008)


O învăluire în vraja numită gimnastică


Vreau să ajung ca Nadia... Câte fetiţe nu au adormit plângând pe perna lor cu acest vis printre gene? Câte nu şi-au dorit cu ardoare să urce pe treptele podiumului şi să cânte imnul ţării doar pentru ele?


Şi eu am avut acest vis, dar părinţii m-au dus la gimnastică atunci când era deja prea târziu, aveam 8 ani. Am rămas cu bârna desenată cu cretă pe asfalt, cu palmele zdrelite de la gardurile pe care le credeam paralele şi nisipul de pe stradă ce-mi intra mereu în unghii şi care întruchipa de fiecare dată solul. Habar nu aveam ce este dublu şurub, triplu şurub, rondă-flic, salt întins la 360 şi 720 de grade.


Orice poveste începe cu “A fost odată”... Noi începem altfel. “Este” o fetiţă de 11 ani, merge pe 12, se numeşte Larisa Andreea Iordache şi s-a născut la 19 iunie 1996. A visat să ajungă aidoma celei care i-a fost model, Nadia Comăneci. E la un pas de acest vis.


Modesta ambiţioasă. Mergea cu rolele în parc alături de mama ei când a fost remarcată de profesoara Mariana Silişteanu Câmpeanu, de la CSS 7 Dinamo, care a fost cucerită pe loc de ambiţia pe care o întrezărea la micuţa de 4 ani şi jumătate. A luat-o la sală şi a convins-o că merită să încerce să-şi împlinească visul, acela de a ajunge ca Nadia Comăneci. Ambiţioasă, dar modestă în acelaşi timp, Larisa este membră a CSS 7 Dinamo, dar face pregătire, la doar 11 ani, la lotul olimpic de la Oneşti, alături de antrenorul coordonator al lotului naţional (junioare) al României, prof. Daniel Nistor, şi de soţia acestuia, directoare a LPS “Nadia Comăneci”, Aurica Nistor, de antrenorii Cristi şi Lăcrămioara Moldovan, despre care trebuie să vă amintiţi, a fost campioană mondială de gimnastică artistică cu echipa naţională. Toţi cei despre care am scris, dar şi directorul CSS 7 Dinamo, Liviu Pavel, văd în Larisa Iordache o nouă Nadia...


Ascensiune. Am stat de vorbă pe rând cu eroina noastră, cu mama ei, cu profesoara care a descoperit-o, cu directorul CSS 7 Dinamo, cu antrenorii lotului de la Oneşti şi am adunat chiar păreri de pe internet, de la oameni care au urmărit ascensiunea fetelor noastre şi toţi au spus acelaşi lucru: Larisa este cu siguranţă cel mai bun produs al gimnasticii româneşti la ora actuală şi are în faţă un viitor incredibil. Micuţei gimnaste îi place mai mult partea acrobatică a acestui sport: “Nu îmi place să ies pe locul II, de aceea muncesc cât pot de mult şi încerc să mă menţin în fruntea clasamentului”. “La început nu i se părea că este ce şi-a dorit”, ne-a declarat profesoara Mariana Silişteanu Câmpeanu. “Intrând în sala de gimnastică, nu a mai vrut să iasă. Mi-a spus că ea doreşte să facă mai mult decât a făcut până acum. După doar o oră în sală a spus că ea nu vrea să plece, vrea să mai facă. M-a fascinat dorinţa ei. Atunci am început să facem gimnastică de performanţă şi ca dovadă s-a reuşit un lucru extraordinar cu acest copil, campioană naţională, campioană internaţională. Larisa nu a fost antrenată numai de mine, ci şi de Raluca Suciu Popescu, şi ea fostă membră a echipei naţionale de gimnastică, şi de Vladimir Potop, profesor doctor în educaţie fizică”, a mai spus Mariana Silişteanu Câmpeanu.


Aplauze. La 8 ani a ieşit campioană naţională la “Mica gimnastă”, de atunci încearcă să-şi păstreze rolul de lider în echipa CSS 7 Dinamo. Este văzută foarte bine şi de Federaţia Română de Gimnastică, un copil bun, cu potenţial de reuşită la Campionatele Europene. Când şi-a dat seama că gimnastica este sportul pe care l-a făcut Nadia Comăneci a rugat-o pe mama ei să-i cumpere o casetă cu Nadia pentru ca ea să poată să ajungă la fel de bună, plăcându-i aplauzele. Impresia este alta, dă mai mult. Este fascinată. Doar îi spui că este cea mai bună şi deja explodează. Frumuseţea Nadiei în execuţie pe ea a încântat-o şi încearcă să o ajungă în elemente, în zâmbete şi în graţia pe care a avut-o Nadia ca sportivă. Mama Larisei ne-a spus: “A devenit şi mai ambiţioasă când a văzut că a ieşit a treia. Îşi doreşte numai locul I şi de aceea nu i se pare nimic imposibil. Lucrează cu mai mult elan decât oricare alt copil, iar când abordează un element nou abia aşteaptă să-l perfecţioneze. Dar eu sunt mamă, s-ar putea să par subiectivă... La 10 februarie 2007 a ieşit dublă campioană a României şi lucrează sub supravegherea atentă a antrenorilor”.


Determinare. Ce înseamnă să încerci să faci din aceşti copii campioni? Ne-a spus antrenorul coordonator al lotului naţional (junioare) al României, prof. Daniel Nistor: “Aceşti copii te determină de fiecare dată să fii foarte bine pregătit, să faci faţă tuturor obstacolelor. Talentul ţi-l exprimi prin ei, deoarece te reprezintă pe podium mai târziu. Larisa este o gimnastă talentată. Cred că, fără discuţie, va fi o mare campioană şi ne dorim să fie o nouă Nadia. Nu este numai părerea mea, ci a tuturor celor care au văzut-o abordând elemente dificile vârstei pe care o are. Rezultatele obţinute de gimnastele care se pregătesc la Oneşti au fost foarte bune atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Prin obţinerea celor nouă medalii la aceste două competiţii internaţionale am lansat două stele ale gimnasticii pe plan mondial, Larisa Iordache şi Mădălina Neagu”.


Ambiţie. Senzaţia pe care o ai când frămânţi şerveţelul privind la televizor, atunci când le vezi pe fete cum stau pe marginea covorului şi se uită atente una la cealaltă, încurajându-se reciproc, e incredibilă. Sunt momente când te îngrijorează bandajele acelea de la picioruşele lor şi te miri că la vârsta lor pot face asemenea acrobaţii. De bucuria şi mândria pe care le simţi atunci când vezi că nu le-ai ţinut degeaba pumnii strânşi, că li se cântă imnul României, nu mai vorbim. Componentele lotului naţional de gimnastică (junioare) al României, care se pregătesc la Centrul Olimpic de la Oneşti sunt copile cu ambiţie şi vocaţie. Dar, câţi oameni mai investesc în sport, ne întrebăm? Doar câţiva entuziaşti sporadici precum Elisabeta Giuraniuc, care a sponsorizat deplasarea fetelor, dar şi arbitra internaţională Liliana Plisca, dăruind şi echipamentul fetelor noastre la un concurs de la Moscova, Rusia, la “Cupa Varomina”. Aceste fete nu s-ar fi putut deplasa la competiţia internaţională, unde au participat peste 16 ţări, şi nu ar fi demonstrat că pot face faţă şi pe plan internaţional, nu numai pe plan naţional, dacă nu ar fi fost şi oameni dornici să ajute.


Liviu Pavel, directorul tehnic al CSS 7 Dinamo, ne-a spus: “Vizavi de lotul de junioare de la Oneşti, noi avem acolo patru fete, dar Larisa Iordache este de departe cea mai bună. Deja, la aproape 12 ani, s-a întors din Franţa şi Belgia cu câteva medalii, şi sunt sigur că nu se va opri aici. Este ambiţioasă. De acum înainte va trebui totuşi să aibă grijă de ea, să nu se accidenteze şi să fie mereu sub supravegherea atentă a antrenorilor. Noi, aici la CSS 7 Dinamo, scoatem o dată la 20 de ani un produs extraordinar. Acum e Larisa, acum 20 de ani a fost Aurelia Dobre”.


Şi Alexandru Mogoş, vicepreşedintele Comitetului Tehnic Olimpic român, consilier al Clubului Dinamo, vede în Larisa Iordache o gimnastă de mare perspectivă şi ne-a declarat că: “Dinamo se străduieşte să dea gimnasticii româneşti nume mari, iar în ceea ce o priveşte pe Larisa pot să vă spun că o vom susţine şi financiar şi moral atât cât va trebui. Da, sunt de acord că putem să vedem în ea o nouă Nadia”.


Generaţie. Cristi Moldovan, antrenor în cadrul lotului de junioare de la Oneşti, ne-a declarat: “Întrebaţi mai devreme dacă se împacă şcoala cu sportul. Eu am terminat informatica, am fost campion mondial de trei ori la gimnastică aerobică şi, iată, am împletit sportul cu şcoala foarte bine. Deci se poate. La nivel de mare performanţă nu poţi merge dacă nu ai un minimum de inteligenţă. Larisa Iordache este una din cele patru fete cu care eu am venit aici. Vizavi de programul lor pot să vă spun că miercurea şi sâmbăta au doar un singur antrenament dimineaţa, iar după-amiaza au program de refacere şi recuperare. Duminica nu avem antrenamente, doar în cazuri extreme şi anume dacă avem nevoie de modelarea unei competiţii în condiţii diferite de cele normale. Toate cele patru sportive ale clubului, care fac parte din cadrul CNOPJ Oneşti, se pregătesc având ca prim obiectiv important Campionatele Europe-ne ale junioarelor din 2010 şi Jocurile Olimpice ale junioarelor din acelaşi an, competiţie nou apărută în calendarul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Ele fac parte din generaţia care se pregăteşte pentru participarea la Jocurile Olimpice din anul 2012 de la Londra”.


Colectivul tehnic al lotului naţional (juniori) de gimnastică al României este format din profesorii Aurica Nistor, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Carmen Bogasiu (corepetitor), Ingrid Istrati (antrenor cu pregătirea fizică şi recuperarea), dr Cristinel Dichiu şi antrenorul coordonator prof. Daniel Nistor. Ei sunt sprijiniţi şi susţinuţi de Federaţia Română de Gimnastică, Comitetul Olimpic Sportiv Român, LPS “Nadia Comăneci” şi Primăria Oneşti. La sala de gimnastică din Oneşti, micile gimnaste deprind tainele acestui sport şi visează cu ochii deschişi doar la medalii de aur.


Tinere ramuri în competiţia speranţelor


“Avem aici fete între 12 şi 14 ani”, mărturisea directorul Liceului cu Program Sportiv “Nadia Comăneci”, Aurica Nistor. “Federaţia Română de Gimnastică este cea care ne asigură un echipament de calitate. Larisa a venit aici de la CSS 7 Dinamo, în urma selecţiei pe care o face federaţia. S-a clasat bine la Campionatul Naţional şi am primit-o alături de alte trei fete de la acelaşi club. Componentele lotului olimpic de la Oneşti sunt: Iordache Larisa, David Mihaela, Baicu Ana Maria, Gheorghe Georgiana (CSS 7 Dinamo), Tiron Patricia, Bordeianu Adina (CSA – CSS Steaua), Andrei Daniela (CSS Buzău), Ştefan Cristina (CSS II), Bulimar Diana (CSS Timişoara), Bişinicu Bianca, Iurea Rodica (CS Nr. 1 Farul Constanţa), Chelaru Diana, Radu Roberta (LPS Nadia Comăneci), Neagu Mădălina (CS Bacău), Chiric Elena (CSS 7 CS Dinamo). Vrem să redăm acestei şcoli, unde se pregătesc viitoarele gimnaste ale României, strălucirea din anii 1970-1980, când Oneştiul era oraşul campioanelor în gimnastică”, a mai spus prof. Aurica Nistor. În luna noiembrie 2007, Iordache Larisa a obţinut două medalii de argint cu echipa şi la individual în competiţia Coupe de l’Avenir 2007, Malmedy, Franţa. Tot în noiembrie, în competiţia 17eme Tournoi International de gymnastique Daniel D’Amato, Le Blanc-Mesnil, Belgia, am obţinut patru medalii (două de aur, un argint şi un bronz) cu sportivele Iordache Larisa şi Baicu Ana-Maria. În luna decembrie, la competiţia 12eme Tournoi International du Pas de Calais, Arque, Franţa, am obţinut patru medalii, din care un aur şi un bronz prin Chiric Elena la individual şi echipe, la seniori şi un aur şi un bronz cu sportivele Iordache Larisa şi Gheorghe Georgiana în competiţia speranţelor.


Sursa: Jurnalul National
Postat în 13 octombrie 2008.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net