Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Antwerp 2013: Video calificăriÎnafară de paralele unde a avut o greșeală majoră și a fost notată cu 13.166, Larisa a fost absolut superbă în calificările ce au avut loc astăzi în Belgia.
Înaintea ultimei subdiviziuni este pe primul loc la bârnă cu 15.266 și pe locul al doilea la sol, la egalitate cu italianca Vanessa Ferrari. La individual este pe locul al patrulea în clasamentul provizoriu însă în finalele ce vor avea loc vineri, 4 octombrie, concursul o ia de la 0.
Să îi ținem pumnii micuței noastre campioane!


Note:
Sărituri 14.933 (D 5.8)
Paralele 13.166 (D 5.7)
Bârnă 15.266 (D 6.4)
Sol 14.500 (D 6.1)Clasament provizoriu la individual:

Clasament provizoriu la bârnă:

Clasament provizoriu la sol:

Video:

Postat în 2 octombrie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Video de la antrenamentul pe podium
Saritura aici


Paralele (calitate foarte buna aici)BarnaSolul
Mai multe poze puteti gasi pe pagina de facebook Sandra Izbasa Online
Postat în 30 septembrie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Stirile TVR, Interviu cu Larisa
Postat în 30 septembrie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Octavian Bellu - Nu plecăm la Mondiale cu presiunea de a lua medalii
Larisa Iordache și Sandra Izbașa nu vor merge la Mondialele individuale de gimnastică artistică de la Anvers (30 septembrie - 6 octombrie) cu presiunea de a urca pe podium, după modul sinuos în care s-a derulat pregătirea, a declarat antrenorul coordonator Octavian Bellu într-un interviu pentru AGERPRES.


Diana Bulimar, accidentată chiar înaintea Naționalelor de la București, a fost înlocuită de Alina Ștefania Stănilă, care va avea prilejul să debuteze la Mondialele de senioare.[...]


AGERPRES: Cum se anunță concurența noastră la aceste Campionate Mondiale individuale?

Octavian Bellu: Nu este un Mondial la care să spunem că participă în masă vedetele de la Olimpiadă. Marea lor majoritate nu mai fac gimnastică după Olimpiadă, din motive diferite. Unele s-au lăsat datorită succesului, fie datorită insuccesului. Unele au contracte foarte spectaculoase, cum este Gabrielle Douglas, care pregătește și un film, și așa mai departe. Se discută de milioane de dolari. La noi, cele care nu au prins Olimpiada și au simțit din cauza asta o dezamăgire s-au lăsat, s-au îndreptat către facultate. Singura care a mai rezistat în lotul nostru, nu știu dacă pot să-i zic lot, la numărul acesta de fete pe care-l ducem la Mondiale, este Sandra Izbașa.


AGERPRES: Larisa Iordache a avut și ea probleme de sănătate, a întrerupt și ea pregătirea timp de peste o lună. Cum se simte acum?

Octavian Bellu: Larisa este o fetiță care a trecut aproape înainte de fiecare competiție prin momente foarte grele. Îmi aduc aminte și de FOTE 2011 (Trabzon) și de ce s-a întâmplat după FOTE, și de ce s-a întâmplat înainte de Olimpiadă și înainte de Europenele din anul ăsta. Pregătirea ei a suferit și înainte de aceste Campionate Mondiale. A făcut naveta București, Istanbul, Viena și retur, pentru că sunt niște probleme mai vechi, care nu au fost suficient de bine rezolvate la momentul respectiv. Cu infiltrații, cu ajutorul unor osteopați, cu ajutorul unor oameni care chiar se pricep în domeniul medicinii sportive o ducem la Campionatul Mondial. Ce se va întâmpla acolo vom vedea.


AGERPRES: Dar fizic, Larisa este la potențialul maxim?

Octavian Bellu: Nu pot să spun decât că la momentul respectiv își va face exercițiile, dar în niciun caz nu are numărul de repetări, numărul de competiții pe care trebuia să-l aibă. După Europene, unde a tras cât a putut și rezultatul a fost spectaculos. Când mă gândesc că a plecat la Moscova de nici nu putea să se aplece, dar s-a descurcat și a concurat bine... Acum vom vedea și la Campionatul Mondial ce poate ea să dea după o pregătire atipică, discontinuă și cu multe semne de întrebare la un moment dat, chiar dacă va participa la acest campionat mondial.


AGERPRES: În varianta cea mai optimistă am putea lua chiar 4 medalii la Anvers, iar în cea negativă să nu urcăm pe podium. Care e varianta realistă?

Octavian Bellu: E o discuție fără perspectivă, pentru că nu poți să știi ce se întâmplă. La ultimele campionate mondiale individuale noi am luat câte o medalie de bronz, atât am fost capabili. E cu totul altceva un Mondial individual, aici e locul să se manifeste sportive foarte bune individuale, care nu au avut echipă la olimpiadă, nu au avut șansa să fie selecționate pentru acel număr redus de gimnaste care sunt acceptate la JO. Nu mai miră pe nimeni, de mulți ani, că vine o gimnastă din Columbia, din Vietnam, țări care din cauza sistemului sau a altor motive nu pot face o echipă să se prezinte la CM sau JO. Sunt gimnaste foarte bune, în general, pe un aparat, și în general săriturile sunt cele mai deschise aparițiilor exotice. Majoritatea, cei care au de unde să trimită alte fete decât cele de la Olimpiadă, fac o cu totul altă echipă. În echipa SUA nu mai sunt Douglas și Alexandra Raisman. Ca o notă îngrijorătoare și am citit și eu pe internet că un mare număr de gimnaste s-au accidentat înainte de acest CM. Vorbim de Ksenia Afanasieva sau Viktoria Komova, de Raisman, e o listă întreagă de gimnaste și gimnaști. Nu știu dacă de vină e sistemul și codul ăsta care te împinge la lucruri foarte grele ca să faci o notă de plecare foarte bună, dar care are ca și consecințe acest val de accidentări, care iată nu ne-a ocolit și pe noi.


AGERPRES: Larisa are deja medalii la Jocurile Olimpic, la Campionatele Europene, dar nu are la Mondiale. Cât de important ar fi să urce pe podium la primul ei Mondial?

Octavian Bellu: Larisa este o gimnastă cu mare potențial, dar acesta poate fi exploatat la maxim când este într-o situație de sănătate apropiată de 90 la sută. Deocamdată la competițiile la care a participat, mai mici, mai mari, la Cupe Mondiale, nu s-a aflat niciodată la un potențial maxim în ce privește starea de sănătate. Să sperăm că se va aduna, cum se spune între ghilimele, și va face un concurs bun, dar în niciun caz nu voi pune presiune pe ea că nu are medalie la Mondiale și trebuie s-o ia acum. Este o gimnastă esențială pentru echipa de la anul, când va fi un concurs mult mai greu decât cel de anul acesta ca și complexitate, va fi un Mondial pe echipe și cu efect de calificare la JO 2016. Nu mai este de joacă, ea cred că este conștientă de acest lucru. Trece și printr-o transformare fizică. E un proces normal vârstei pe care o are, de 17 ani. Nu poți biologic să influențezi natura să nu-și facă programul pe care îl are genetic. Să sperăm că ea, și cu experiența pe care o are, va fi la anul un lider al echipei de la CM, alături de cele mici de la care se așteaptă foarte mult: Munteanu, Ocolișan, Stănilă. Din păcate o mare parte dintre fete împlinesc 16 ani în anul olimpiadei, așa cum este Asiana Peng. Generația asta de anul 2000 va trece măcar eventual printr-un CE, dar nu va trece printr-un CM. Din păcate, nu am avut un grup, așa cum văd că fac alții care fac trialuri, care trimit 5 la Anvers și mai au alte 5 la fel de valoroase.[...]


AGERPRES: Ce obiective v-ați fixat pentru competiția din Belgia?

Octavian Bellu: Nu avem. Pentru că am mai spus-o, campionatele astea individuale nu dau, nu-mi dau mie, o perspectivă primară în ceea ce se va întâmpla sau ceea ce gândești că se va întâmpla la anul, peste 2 sau 3 ani. Așa am gândit tot timpul și nu știu dacă am gândit bine sau rău, pentru mine gimnastica s-a numărat în olimpiade. Mondialele sunt niște etape: de calificare, de luare de contact cu nivelul actual și adaptarea la codul de punctaj, dacă mă refer la Stănilă. Pentru Larisa și Sandra e un moment în care își probează potențialul, mă refer la Larisa, pentru că Sandra a și declarat că după acest Mondial va hotărî ce va face mai departe. Are și ea o groază de lucruri de rezolvat în viața asta normală, nu în cea de performanță. Nu plecăm nici cu presiunea de a lua medalii. Să vedem ce se poate face, pentru că pregătirea a fost total atipică la Larisa. Eu sunt mulțumit că ajunge la Campionatele Mondiale și că dovedește că se află în creștere de potențial, dar nu pot să-i pun acum pe umeri presiunea aceasta că 'ești speranța noastră la medalii'. Sau aceeași presiune s-o pun pe Sandra. Nu, este doar o etapă pe care trebuie s-o parcurgem.


AGERPRES: Cum anticipați pregătirea pentru viitoarele Jocuri Olimpice, cele de la Rio de Janeiro, cu fondul actual de gimnaste?

Octavian Bellu: Trebuie să facem o analiză amănunțită și de detaliu, văzând și ce fac ceilalți, la cel nivel se află gimnastica mondială, unde ne plasăm noi. Că altfel, amețiți sau bucurați de rezultate conjuncturale, s-ar putea să nu vezi că ai fete foarte puține pentru JO, că la gimnastică rata de pierdere este foarte mare și te trezești, cum ne-am obișnuit de fiecare dată, că selecționăm fie 6 din 6 pentru olimpiadă, sau 6 din 7. Iar alții selecționează din 50, din 70, din 170. Dar faptul că la olimpiadă de 10 ediții suntem pe podium, pe 1, 2 sau 3, pentru că nu am făcut o statistică, dar se pare că România și din acest punct de vedere este lider mondial. Alții au fost și nu au mai fost. Din punct de vedere al JO, de 10 ediții suntem pe podium, ceea ce este cu totul excepțional și extraordinar, la ceea ce știm că se întâmplă în România, la condițiile pe care le avem, nu neapărat de infrastructură. Condiții legate de o zonă poate mai importantă decât antrenamentul în sine, refacerea după efort. Noi nu avem niciun fel, nu mai spun de refacerea după o accidentare sau susținerea efortului ș.a.m.d. Sunt lucruri cunoscute și nu mă mai lamentez, de mult nu mai fac lucrul acesta. Pentru că oricât aș presa, tot nu se rezolvă nimic. Să sperăm că pentru generația următoare de gimnaste se vor găsi soluții aici în interior. Pentru că nu ne împiedică nimeni să trimitem niște tineri să se specializeze în medicină sportivă. Am ajuns la mâna unui kinoterapeut sau osteopat turc. Este o lipsă generală, se plânge și Lipă la canotaj că nu are doctor sau kinoterapeut. În final, oricât ne-am învârti, ne-am facem planuri și iluzii, ajungem tot la bani. Nu vine nimeni să stea în regim de cantonament cu 24 de ore din 24 cu preocupare pentru sportiv la Izvorani, pentru 1.500 lei. Dacă nu găsim soluția asta vom fi în continuare fie la mâna altora, fie vom cheltui poate sume mai mari. Am făcut și un calcul, umblând pe la diferite clinici private la care neavând asigurare te duci și te costă zeci de mii de euro o intervenție sau mii de euro o infiltrație. În continuare, ne vom descurca cu paleative, cu improvizații, cu sistemul nostru pompieristic specific, hai ca acum să găsim soluția repede, de parcă nu puteam s-o gândim cu un an înainte sau cu doi ani.


AGERPRES: S-a rezolvat problema cu acele infiltrații de la Sala Izvorani. Ce se mai întâmplă cu proiectul sălii de la Dinamo?

Octavian Bellu: La sala Izvorani condițiile sunt sunt bune, s-a rezolvat cu tavanul. Sala care se va face în Parcul Dinamo este în faza hârtiilor, aprobărilor etc. Compania Națională de Investiții pare că dorește să înceapă, dar trebuie rezolvate problemele să spunem administrative, cine va prelua sala. Pentru clubul Dinamo, dar nu numai, pentru gimnastica din România, o sală în București, la care să ai acces la toate spitalele, la toate bazele de refacere, la cei mai mari specialiști de ortopedie, ar fi foarte bine, când va fi făcută, când va fi terminată. Dar când va începe, că acum vine iarna? Am fost și la primul ministru, banii există, trebuie rezolvată problema administrativă și începută lucrarea, pentru că dacă se termină anul se termină și banii. La noi nu avem încă educația asta a bugetelor multianuale. S-a terminat anul, se duc banii.


Citiți întregul interviu pe Agerpres
Postat în 26 septembrie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnastii nostri au plecat ieri spre Antwerp. Mult succes!
Postat în 26 septembrie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa, campioana nationala la individual compus
Postat în 9 septembrie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Lista participantilor la Turneul din Olanda
Din pacate doar Sandra si Diana vor participa la turneul Vitality4Me, Larisa va fi menajata, sa speram ca se va face bine pana la Mondiale.
Abia astept acest concurs, bafta fetelor!

1175738_498961846860597_1282765866_n
Sursa Foto: https://www.facebook.com/DOS.Alphen.ad.Rijn
Postat în 29 august 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Federația confirmă concursul din Olanda dar participarea Larisei e incerta :(
afisbenner-mijlociu


In mica localitate olandeza Alphen aan den Rijn va avea loc, saptamana viitoare, mai precis sambata, 31 august, si duminica, 1 septembrie, un interesant concurs, pe baza de invitatii, deschis gimnastelor senioare, la care si-au anuntat participarea peste 40 de sportive din opt tari, intre care si Romania, care va fi reprezentata de Sandra Izbasa, care se va afla, din nou in competitie dupa o lunga perioada, si Diana Bulimar, insotite de antrenorul Lucian Sandu. Prezenta Larisei Iordache este inca incerta, ea aflandu-se sub tratament.


In perspectiva Campionatelor Mondiale de la Antwerp, care vor avea loc intre 30 septembrie si 6 octombrie, acest concurs este foarte bine venit in cadrul planurilor de pregatire”, ne spunea antrenoarea federala Anca Grigoras, membra a Comitetului Tehnic UEG pentru gimnastica feminina, competitie care se desfasoara si sub logo-ul “Vitality4me” si care, in ceea ce le priveste pe gazde, se constituie si intr-un criteriu de selectie pentru echipa nationala.


Asadar, la finalul acestei luni si in prima zi a lui septembrie, in organizarea a DOS Alphen aan den Rijn, in cooperare cu federatia de specialitate olandeza (KNGU) gimnaste din Marea Britanie, Austria, Finlanda, Belgia, Suedia, Germania, Olanda si Romania se vor confrunta in Limeshal Alpen a/d Rijn, multe dintre acestea medaliate si la “europenele” din primavara, de la Moscova, urmand a le urmari si la Campionatele Mondiale in disputa pentru podium.


Alphen aan den Rijn este o mica localitate cu doar 72 950 de locuitori, situata in vestul Olandei, la confluenta raurilor Oude Rijn si Gouwe, pe o suprafata de 57.65 kmp dintre care 2.64 kmp sunt apa.


Programul anuntat este urmatorul:
Sambata, 31 august 2013, dupa-amaiaza – competitie, individual comnpus
Duminica, 1 septembrie 2013, dupa-amiaza – competitie, finale aparate


Sursa: romgym.ro
Postat în 21 august 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbasa, Iordache si Bulimar la Turneul Vitality4ME 2013 (Olanda)
1146158_494664397290342_1752552522_o

Sandra IzbasaLarisa Iordache si Diana Bulimar vor participa la sfarsitul acestei luni (31 august - 1 septembrie) la un turneu amical international, organizat in Olanda. Alaturi de fetele noastre vor mai lua parte si gimnaste din Olanda (Chantysha Netteb, Maartje Ruikes, Julia Bombach, Daphne Slingerland, Lieke Wevers, Sanne Wevers, Lisa Top, Vera van Pol, Noël van Klaveren, Wyomi Masela si Evie Schellens), Germania (Cagla Akyol, Elisabeth Seitz, Pauline Schaeffer, Sophie Scheder, Lisa Hill, Janine Berger, Josie Bauer si Annabelle Hoelze), Marea BritanieAustriaBelgiaSuediaFinlanda sau Austria.


Vom reveni cu detalii.


Site oficial/Facebook oficial

Sursa: Fangymnastics
Postat în 19 august 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Trag tare pentru Mondiale!
La Izvorani, acolo unde se antrenează gimnastele, “duduie” sala. Sandra Izbaşa (23 de ani), Larisa Iordache (17 ani) şi Diana Bulimar (17 ani) “suferă” cu zâmbetul pe buze în aşteptarea CM de la Anvers (Belgia), din septembrie. Tot acolo, junioarele s-au antrenat pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfăşura săptămâna viitoare la Utrecht (Olanda).

Aflată în Complexul Sportiv Sydney 2000 din Izvorani, sala de gimnastică este, mai tot timpul, un loc interzis pentru cei străini de sportul care ocupă primul loc în ierarhia medaliilor cucerite de România la Jocurile Olimpice. Pentru a pătrunde, îl aşteptăm la punctul de control pe antrenorul Octavian Bellu.
Acesta ne salută şi ne conduce în sală. “Fetiţele acestea vor concura la FOTE zilele următoare”, ne spune cel desemnat antrenorul secolului XX şi arată spre Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Silvia Zarzu. “E o competiţie de lansare. Orice e posibil acolo. Va lipsi însă Andreea Munteanu, care e în recuperare după ce şi-a fracturat un deget”.

În sală se mai află Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi Diana Bulimar, medaliate olimpice cu echipa la Londra, în urmă cu aproape un an. În linişte, fiecare gimnastă execută succesiunea de mişcări fireşti pentru încălzire. Fetele ştiu ce au de făcut, iar antrenorii doar le urmăresc cu privirea. Apoi începe treaba cu adevărat grea. Iordache şi Bulimar lucrează pe bârnă, iar la final, ascultă observaţiile antrenoarei Mariana Bitang.


În acest timp, Izbaşa execută câteva sărituri, însă fără a folosi calul de concurs, la acesta exersând Zarzu. Totul este filmat de Lucian Sandu şi analizat mai apoi. “Sandra, Larisa şi Diana pregătesc Mondialele pe aparate. Vom vedea cum evoluează lucrurile şi vom decide în septembrie unde va concura fiecare. Nu minimalizăm importanţa acestei competiţii, însă prioritatea noastră e să pregătim Mondialele pe echipe de la anul”, ne spune Bellu.


Cum Ponor, Chelaru şi Racea s-au retras, “întăririle” vor veni dinspre junioarele care se pregătesc în aceeaşi sală. Se repetă la paralele, la care nu am mai contat în ultima vreme. “Nu mai alerga pe aparat!”, îi spune Laurei Jurcă antrenoarea Lăcrămioara Moldovan, în timp ce Cristian Moldovan şi Ioan Coroiu sunt atenţi la aterizarea sportivelor. Fiecare detaliu este important, pentru că, într-o competiţie, poate face diferenţa.

La exerciţiile de la sol, Octavian Bellu şi-a supervizat elevele, fiind atent ca ele să execute exerciţiile cât mai curat. Pe de altă parte, antrenorul s-a dovedit vigilent atunci când gradul de dificultate a fost mare, ajutându-le pe gimnaste să rămână în echilibru. El a intervenit la o rotaţie a Dianei Bulimar (medalion, foto sus). De la distanţă, aveai senzaţia că reputatul antrenor a ţinut-o în palmă pe aceasta!


Sursa: Libertatea.ro
Postat în 16 iulie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net