Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Delegația României care a obținut 7 medalii la Campionatele Europene de gimnastică s-a întors acasă
lari


Delegația României care a obținut 7 medalii la Campionatele Europene de gimnastică s-a întors acasă. La Moscova, Larisa Iordache a câștigat aurul în finala de la bârnă, argint la individual compus, sărituri și sol.

"La bârnă nu eram sigură că voi câştiga aurul, pentru că nu ştiam dacă voi reuşi să stau pe aparat până la final. Mă pregătesc pentru Mondiale, muncim pentru aur, asta ne motivează cel mai mult. La individual compus voiam să urc pe cea mai înaltă treaptă. Sunt mulţumită de cum a ieşit, dar putea fi şi mai bine. A fost o presiune mai mică.", a spus Iordache.

Diana Bulimar, medaliată la Campionatele Europene cu argint la bârnă şi bronz la sol, a declarat că va munci mai mult pentru a urca şi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. "De la început ne-am propus să ne facem cât mai bine treaba şi cred că a ieşit destul de bine. Eu şi Larisa Iordache ne ştim foarte bine de foarte mulţi ani şi asta ne-a făcut să ne ajutăm reciproc. Voi munci mai mult pentru aur, deoarece îmi doresc mai mult şi sper să reuşesc asta.", a afirmat Bulimar.

Flavius Koczi, locul doi la sărituri la Moscova, îşi doreşte ca la Campionatele Mondiale să obţină o medalie de aur. "Ne dorim şi pe viitor rezultate bune. A fost primul concurs mare cu noul cod de punctaj. Sper ca la Mondiale să am un concurs mai bun şi să vin cu o medalie de aur.", a spus Koczi.

Antrenorul lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu,a că rezultatele obţinute la Moscova reprezintă un bun început pentru un nou ciclu olimpic.

"Am supravieţuit. A fost o competiţie foarte puternică şi interesantă, în care s-a demonstrat că obţinerea unei medalii de aur nu mai e doar apanajul Rusiei şi României. S-a văzut că pot face asta şi alte ţări. A fost un exemplu de maturitate pentru aceste sportive, deşi s-au întâlnit doar cu o parte dintre adversarele de la Mondiale. Sunt lucruri bune şi mai puţin bune după această competiţie. Nu am întâlnit numai gimnaste de conjunctură. Singura problemă apărută, dacă eram mai mulţi poate obţineam rezultate şi mai bune. Ăsta poate fi un semnal pentru gimnastele mai tinere. Ne vom întoarce în sală, am văzut ce lipsuri avem. Oricum aceste două fetiţe merită aprecierea noastră pentru că au reuşit să-şi arate valoarea la aparate la care nimeni nu se aştepta. Este un început bun pentru un nou ciclu olimpic.", a spus Bellu.

Sursa: digisport.ro

Postat în 23 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Declarații ale antrenorilor după concurs
"Diana Bulimar, de unde era un component de baza al echipei, iată că şi-a arătat veleităţile individuale (...). Mai sunt mici probleme la paralele. Larisa pur şi simplu se afla într-o situaţie în care prezenţa ei la europene era pusă sub semnul întrebării. A trecut de dureri şi şi-a făcut datoria atât cât s-a putut la acest moment. Mai este timp până la mondiale", a explicat Octavian Bellu pentru www.romanialibera.ro

Mariana Bitang: "Prea mult argint". Ce a spus antrenoarea lotului despre performanțele de la europene pentru Dolce Sport.
Postat în 23 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Mariana Bitang explică de ce Larisa Iordache nu poate fi comparată cu altă gimnastă: "E unică!"
568826-larisa-iordache-gsp

Antrenoarea lotului olimpic feminin îşi doreşte ca Larisa Iordache, care a cucerit patru medalii europene, una de aur şi trei de argint, să fie un nou reper în gimnastica mondială.

Din cauza unei răceli puternice, Mariana Bitang nu a putut să fie alături de elevele sale la Campionatele Europene de la Moscova, care s-au încheiat duminică. Dar timp de trei zile a stat nemişcată în faţa televizorului şi a urmărit cu atenţie evoluţiile Larisei Iordache şi ale Dianei Bulimar. Două sportive, 6 medalii. "Un bilanţ ce nu poate fi unul rău", a spus Bitang, care a fost de acord să o descrie pe noua vedetă a gimnasticii româneşti.

- Doamnă Bitang, Larisa Iordache poate fi declarată o gimnastă de patru aparate?
- Da, dar mai are de muncit. Important este că are potenţial de patru aparate şi sper ca în viitorul apropiat să-l fructifice în medalii. Iar la Moscova, ea nu a prezentat cel mai dificil exerciţiu la paralele şi nici la bîrnă pentru că a plecat de acasă cu nişte probleme medicale şi nu am dorit să rişte o agravare a lor.

- Cu cine poate fi asemănată Larisa dintre fostele stele ale gimnasticii româneşti? Nadia, Szabo, Miloşovici, Amânar, Răducan...
- Nu-mi permit să fac vreo comparaţie pentru că nu vreau să spun că s-a născut o nouă Nadia sau o nouă Răducan. Fiecare e o identitate în sine. Nici una nu seamănă cu cealaltă. Nici la capitolul fizic, nici la cel tehnic şi nici la cel psihic. Larisa nu trebuie să se suprapună ca imagine şi valoare peste o altă gimnastă. Oricum, ea nu se apropie şi nici nu aduce cu vreuna dintre ele.

- Dar ce are special Larisa?
- Are explozie, are viteză. Este o combinaţie între dificultate acrobatică şi veleităţi artistice. Pe Larisa e dificil să o bagi într-un tipar. Tot ce-mi doresc este ca ea să fie un nou reper în gimnastica mondială, precum celelalte campioane ale noastre. Să fie Larisa Iordache! Să fie una dintre gimnastele de valoare produse de şcoala românească.

- Exerciţiile la aparate au evoluat. Sînt mai dificile, mai rapide, mai în forţă. Mai este ideală o gimnastă de statură minionă?
- În gimnastică, întotdeauna o sportivă minionă va avea un avantaj faţă de celelalte. Se lucrează mult mai uşor cu o astfel de sportivă şi mai ales aceasta nu va fi afectată major de modificările de greutate şi înălţime care apar la pubertate şi după. Sînt şi gimnaste puternice, de genul elveţiencei Giulia Steingruber, dar aceasta este un munte de forţă naturală.

- Puse una lîngă alta, Bulimar pare o copilă pe lîngă Iordache, deşi Diana este mai mare cu un an decît Larisa!
- Da, aşa este. Bulimar provine dintr-o familie cu părinţi de statură minionă şi nu are cum să fie altfel. În schimb, Larisa a început să se dezvolte fizic, ceea ce presupune o atenţie mărită.

4 medalii a cucerit Larisa Iordache la Europenele de la Moscova: aur la bîrnă, argint la individual compus, la sol şi la sărituri

"Pentru Mondialele din septembrie, din Belgia, execiţiile fetelor vor creşte în dificultate. Sperăm ca rezultatele să fie şi mai bune"(Mariana Bitang)

Sursa: GSP
Postat în 23 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
CE 2013 - video cu finalele pe aparate
Barna:Sol:
Postat în 22 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviu TVR dupa finalele pe aparate
Postat în 22 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Dubla si la sol!
podium fx 4Diana isi trece in colectia de medalii primele medalii individuale de la senioare iar Larisa pleaca de la Moscova ca cea mai medaliata sportiva, cu patru medalii din cinci posibile: una de aur si trei de argint!


1. Ksenia Afanasieva 15.166 D 6.3
2. Larisa Iordache 14.733 D 6.1
3. Diana Bulimar 14.533 D 5.8

4. Anastasia Grishina 14.233 5.
5. Carlotta Ferlito 14.216 D 5.6
6. Giulia Steingruber 14.100 6.0
7. Roxana Popa 13.900 D 5.7
8. Krystyna Sankova 12.866 5.7


Minunate fetele noastre! Felicitari!
Postat în 21 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Aur si argint la barna!
podium bb


1. Larisa Iordache 15.66 D 6.4
2. Diana Bulimar 14.833 D 6.0
3. Anastasia Grishina 14.366 D 5.6
4. Carlotta Ferlito 14.066 5.8
5. Katarzyna Jurkowska 13.866 D 5.5
6. Elisa Meneghini 13.133 D 5.7
7. Ruby Harrold 13.633 D 5.1
8. Olena Vasylieva 9.933 4.1

Felicitari fetelor noastre minunate!!!
Postat în 21 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviu TVR cu Larisa dupa finala de la sarituri
Postat în 21 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Medalie de argint pentru Larisa la sarituri!


1. Giulia Steingruber 15.300 6.2 + 14.200 5.2 Media 14.750
2. Larisa Iordache 14.900 5.8 + 14.033 5.2 Media 14.466
2. Noel Van Klaveren 14.900 5.8 + 14.033 5.2 Media 14.466

Felicitari!!!
Postat în 20 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
CE 2013: Video AA
Sarituri:Paralele:Barna:Sol:

Postat în 20 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net