Bine ați venit pe site-ul Larisa Iordache Online, site dedicat talentatei gimnaste Larisa Iordache. În 2012, primul an de seniorat, Larisa a devenit Campioană Europeană cu Echipa și la Sol și Vicecampioană Europeană la Bârnă.
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Larisa!

Exercițiul la bârnă din finalele pe aparate
Postat în 9 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Larisa Iordache: "M-a ambiţionat mai mult eşecul acesta"Gimnasta Larisa Iordache, campioană europeană la sol şi vicecampioană continentală la bârnă, era una dintre favoritele la medaliile olimpice, dar accidentarea şi lipsa de experienţă au împiedicat-o să-şi dea adevărata măsură a talentului ei.


Larisa a contribuit la medalia de bronz în concursul pe echipe, dar la individual compus (9) şi în finala de la bârnă (6) a avut evoluţii marcate de greşeli. "M-a ambiţionat mai mult eşecul acesta, însă mă bucur că mi-am făcut treaba pentru echipă. Aşa a fost să fie. Cred că orice om învaţă din greşeli şi sper ca acestea să nu se mai întâmple", a declarat Larisa Iordache, la Casa României de la Londra.


Antrenoarea Mariana Bitang aprecia că lucrul cel mai important pentru Larisa este să înveţe să comunice cu staff-ul tehnic. "Probabil din prima zi am avut aici ghinioane. Vreau să spun că lucrul cel mai important pe care Larisa trebuie să-l înveţe este că trebuie să comunice şi deocamdată să lase în lucrurile esenţiale pe alţii să decidă, pentru că a ascuns prea mult. Pe ea o mai durea călcâiul din când în când acasă, dar a ascuns până nu a mai putut să suporte durerea. Acel moment s-a întâmplat să fie aici. Asta este. E o etapă din viaţă, învăţăm şi trecem mai departe".


Sursa: adevarul.ro
Postat în 9 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 - Finalele pe aparate: bârnă și sol
În câteva minute vor începe ultimele finale olimpice!


România va fi reprezentată de Larisa Iordache și Cătălina Ponor la bârnă iar la sol va intra din nou Cătălina Ponor, de data aceasta cu Sandra Izbașa care va încerca să-și apere titlul olimpic la sol.


Tare fetele!


Postat în 7 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Diana Bulimar, înlocuită în finală la bârnă cu Larisa Iordache?Gimnasta Diana Bulimar a fost înlocuită, luni, pe lista oficială de start a finalei de la bârnă, cu Larisa Iordache, la Jocurile Olimpice de la Londra.


Diana Bulimar a "prins" ultimul loc în calificările de la bârnă, cu nota 14.866. "Da, este posibil să o înlocuim pe Diana Bulimar, cu Larisa Iordache în finala de la bârnă, dar decizia o vom lua doar cu o zi înaintea finalei", a declarat antrenorul Mariana Bitang, zilele trecute, luni confirmând mutarea.


Larisa Iordache a fost prima sub linia calificărilor, cu nota 14.800.


Finala la bârnă va avea loc marţi, în afara Larisei Iordache, România urmând a fi reprezentată şi de Cătălina Ponor.


MEDIAFAX
Postat în 7 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 - Larisa pe 9 la individual compus

FOTO: GSPCampioană olimpică a devenit americanca Gabrielle Douglas, în timp ce Larisa Iordache s-a clasat a 9-a.


Încă o după-amiază de gimnastică feminină la North Greenwich Arena, aceeaşi atmosferă de show. Organizatorii au propus, cu jumătate de oră înainte de începerea concursului, o secvenţă de balet din "Lacul lebedelor" de Ceaikovski, cu Baletul Regal. Lirismul a durat puţin, ovaţiile şi aplauzele au încins imediat aerul.


Întrecerea feminină la individual, gimnaste care fac toate cele patru aparate, parcă din ce în ce mai puţine sînt cele care se încumetă, de aceea, între cele 24 calificate, apar şi ţări fără trecut în acest sport. Canada. Venezuela. Guatemala. Ochii puşi pe favorite din prima clipă: americancele, rusoaicele, cele două românce, chinezoaicele. E greu să se strecoare cineva în acest pact Big 6, dar să vedem.


Două grupe rivale
Sandra şi Larisa au fost repartizate împreună, în aceeaşi grupă cu Huang (Chn), Teramoto (Jap), Seitz (Ger) şi Lopez (Ven). Alte nume grele s-au înghesuit în seria alăturată: americancele Douglas şi Raisman, rusoaicele Komova şi Mustafina, chinezoaica Deng, italianca Ferrari.


Româncele încep la paralele, aceeaşi tragere la sorţi ca la echipe şi, din nou, parcă e mai bine. Măcar ştiu din start unde se află. Larisa ia 14,233, Sandra 13,900. Locurile 12 şi 16 la finalul rotaţiei, după ce cele două gimnaste din SUA punctaseră imens la sărituri: 15,966 Douglas şi 15,900 Raisman. Rusoaicele se anunţă şi ele drept candidate dure la podium, ambele cu note peste 15,000.


Bîrnă medie
Urmează bîrna. Iordache are o ezitare importantă la primul element acrobatic, înoată în aer deasupra bucăţii de lemn, degetele de la picioare se agaţă aproape disperat, în fiecare clipă pare că va pica, dar rămîne acolo. Şi rămîne şi greşeala. Restul curge normal, însă eroarea se repercutează asupra notei: 14,966. Sandra face o bîrnă în media ei, 14,400. Între timp, Raisman coboară nivelul la paralele, Komova şi Mustafina strălucesc, Douglas la fel. Ultimele trei se detaşează în frunte. Larisa e pe 6, Izbaşa pe 12.


Sandra recuperează, Larisa pierde
Vine însă solul pentru Sandra, care evoluează minunat şi repetă calificativul din finala pe echipe, 15,200. E ca un arc care o împinge brusc în clasament, pînă pe 6. Iordache iese din covor şi din lupta pentru un loc în faţă. Cu 13,833, coboară pînă pe 9 în ierarhia provizorie. Grupa rivală evoluează la bîrnă, unde Mustafina, cu 13,633, şi Raisman, 14,200, se îndepărtează de primul loc. În schimb, Douglas primeşte 15,500, mai mult decît Ponor la echipe, iar Komova 15,441, aproape de standardul de vîrf stabilit marţi de Cătălina. Pare că ele se vor bate pentru aur, sînt despărţite de doar 326 de miimi.


Final fără podium
Româncele încheie concursul la sărituri. Izbaşa atinge prima aparatul şi e răsplătită cu 15,333. După ce coboară de pe podium, ea se îndreaptă spre Octavian Belu şi îi întinde mîna bărbăteşte, apoi au un mic schimb de replici. Iordache sare de 14,933 şi, cu un total de 57,965, va fi pînă la urmă pe 9. Sandra conduce încă. Apoi vin rusoaicele şi americancele, care au sol. O depăşesc, pe rînd, Mustafina şi Raisman, care acumulează acelaşi punctaj.


Arbitrii o menţin pe Douglas peste 15,000 şi la ultimul aparat. Ea adună 62,232 şi doar Komova o poate depăşi. Victoria izbucneşte însă în lacrimi la vederea deciziei oficiale, 5,100, în total 61,973, cu 0,259 puncte sub americancă. Pentru Sandra e locul 5. La fel ca pentru alte românce la precedentele Jocuri Olimpice, Beijing - Steliana Nistor şi Atena - Dana Sofronie. Acesta pare să fie tiparul în care ne-am înţepenit. Se va rupe el?


Repetiţie pentru finale
Sandra Izbaşa a declarat aseară că a dorit să participe la individual pentru a face o repetiţie pentru finalele pe aparate în care e calificată. Duminică ea va lupta pentru medalie la sărituri, marţi la sol, unde e deţinătoarea titlului. "Nu mă gîndesc la podium", a spus ea.


"Tot ce vreau e să fiu sănătoasă şi să-mi fac exerciţiile cum ştiu eu mai bine. Să am zile bune atunci cînd voi avea nevoie. Atunci, rezultatele vor veni", a încheiat Sandra. Cît despre un posibil cadou pentru Mariana Bitang, care azi împlineşte 50 de ani, "acesta va fi după Jocurile Olimpice", a spus gimnasta.


Tie-break pentru bronz
Deşi au avut acelaşi total, 59,566, Alia Mustafina şi Alexandra Raisman au fost departajate, rusoaicei revenindu-i bronzul. În gimnastică nu se mai acordă medalii ex-aequo de ceva vreme, iar criteriul de delimitare în acest caz a fost notele la execuţie. Cele ale Aliei au fost superioare, motiv pentru care ea a fost aşezată în clasament deasupra americancei. Un caz asemănător a fost la Atena, în finala de la sol, cînd Kyle Shewfelt a cucerit aurul în defavoarea lui Marian Drăgulescu, cei doi fiind departajaţi la al optulea criteriu disponibil!


Sursa: GSP


Felicitări pentru Larisa!
A făcut eforturi supra-omenești pentru a fi în această finală și s-a prezentat mai mult decât onorabil. Sa fii în primele 10 sportive complete din lume și mai ales în condițiile pe care le știm, este cu adevărat o performanță!
Chiar dacă a făcut exerciții ușurate la toate aparatele, e important pentru ea că a concurat în această finală iar experiența îi va folosi cu siguranță în viitor în cariera ei de sportivă, sperăm cât mai lungă și încărcată de medalii!


Te iubim, Lari! Și știm că ești o luptătoare și că această experiență te va face și mai puternică! Ai un viitor frumos în față!


Poze puteți găsi pe GSP aici și aici iar partea a doua a concursului a fost înregistrată de dolce-sport.
Postat în 7 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 - Finala de individual compus

FOTO: fangymnastics.comHaideți să le susținem pe Larisa și Sandra astăzi de la ora 18.30 când vor concura în finala olimpică de individual compus.


Concursul va fi transmis așa cum ne-am obișnuit pe TVR1. Puteți urmări online aici.


Lista participantelor:


Viktoria Komova, RUS
Aly Raisman, USA
Gabrielle Douglas, USA
Aliya Mustafina, RUS
Deng Linlin, CHN
Vanessa Ferrari, ITA
Asuka Teramoto, JPN
Larisa Iordache, ROM
Huang Qiushuang, CHN
Sandra Izbasa, ROM
Jessica Lopez, VEN
Elisabeth Seitz, GER
Rebecca Tunney, GBR
Ana Sofia Gomez Porras, GUA
Hannah Whelan, GBR
Dominique Pegg, CAN
Celine van Gerner, NED
Carlotta Ferlito, ITA
Giulia Steingruber, SUI
Emily Little, AUS
Aurelie Malaussena, FRA
Marta Pihan-Kulesza
Rie Tanaka, JPN
Ashleigh Brennan, AUS


Rezerve:
Anne Kuhm, FRA
Erika Fasana, ITA
Postat în 2 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 – Declarații după finala olimpică
Aveți mai jos un sumar al declarațiilor de după finala olimpică pe echipe:


Declarațiile Marianei Bitang în GSP: "Cel mai mare regret este că nu s-a arbitrat cum trebuie! În plus ne-a lipsit mult Larisa Iordache!"


Declarațiile domnului Bellu în GSP: "Nu pot să fiu mulţumit după un astfel de concurs, chiar dacă am luat medalie. Cine a simţit gustul aurului o dată nu mai poate fi mulţumit după ce ia un bronz. Probabil că şi Cătălina, şi Sandra simt acelaşi lucru".


Galerii foto: GSP și Prosport.


Video cu medalierea sportivelor pe dolce-sport.ro


Știrea și declarațiile fetelor și a domnului Bellu la Buletinul Olimpic de pe tvrplus.ro.
Postat în 1 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Felicitări fetelor!

Bronz pentru România! (FOTO: GSP)S-a încheiat întrecerea pe echipe la Londra, România obținând medalia de bronz după un concurs bun, fără ratare.
Medalia de aur a fost câștigată de către SUA iar cea de argint de către Rusia.
Felicitări tuturor!


1. SUA 183.596
2. Rusia 178.530
3. România 176.414Rezultate din finala pe echipe
Postat în 1 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 – Finala pe echipe
Astăzi de la ora 18.30 va începe finala pe echipe. Vă invit să le urmăriți și să le susțineți pe fete. Concursul va fi transmis de către TVR și Dolce Sport iar online îl puteți urmări aici.


Ordinea de intrare în concurs s-a decis încă de ieri seară, Larisa nu va face sol din păcate însă probabil nu se dorește agravarea problemelor de la călcâi.


Paralele – Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache
Bârnă – Diana Bulimar, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol – Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa
Sărituri – Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa


Lista completă cu ordinea de intrare în concurs o găsiți aici.
Postat în 31 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 – România în calificări VIDEOPuteți citi un articol emoționant despre concursul din calificări și câteva declarații ale Sandrei pe adevarul.ro.


Interviu cu domnul Bellu după concurs:


Postat în 31 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net